Aperitiefhapjes, Feestelijk koken, Hippe recepten
Geef een reactie

Aperitiefhapjes met gerookte eendeborst

Als het van mij afhangt, moet elk aperitiefhapje klein maar verfijnd zijn. Ik ga graag op zoek naar ingrediënten van topkwaliteit en begin dan creatief te experimenteren. Nu het supermarktaanbod al een feestelijk accent heeft, laat ik mij maar al te graag verleiden tot een feestelijke aankoop. Zo verdwenen gerookte eendenborst, eekhoorntjesbrood en parelhoenfilet in mijn winkelkarretje.  Dit is  alvast het eerste resultaat van mijn experiment. 

 

Leuke mogelijkheden met gerookte eendenborst:

Carpaccio van gerookte eendenborst met balsamicocrème : Schik een paar sneetjes eendenborst op een mooi bordje en nappeer met een paar druppeltjes basamicocrème (nu verkrijgbaar in de betere speciaalzaak) en werk af met een paar blaadjes rucola

Mangobolletje met eendenborst : Haal een achttal bolletjes uit een mango, wikkel daar een sneetje rond en schik alles op een mooie prikker.

Warm hapje met eendenborst en pruim : Wikkel een sneetje eendenborst rond een gedroogde pruim en stop een tiental minuutjes in een oven van 180 graden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s