Desserts, Hippe recepten, Taarten, Zoet
Comments 3

Petitbeurre-taart met mascarpone en karamelsaus

Op zoek naar een zondagse zoete zonde? Stop dan al je energie in het verbrijzelen van petit beurre-koekjes, het kloppen van een zoete mascarponeroom en het experimenteren met karamel. Het resultaat van je inspanning zal verbluffend zijn. Probeer het zelf maar eens…

Wat heb je nodig? Voor de taart : 70 g boter, 200 g petit beurre koekjes, 20 g vanillesuiker, 4 eieren, 120 g suiker, 600 g mascarpone, 120 g room,  Voor de karamelsaus: 50 g bloemsuiker en 3 dl room

Hoe ga je te werk? Vet een springvorm in. Verkruimel de koekjes, meng met 60 g zachte boter en 2 el suiker. Druk dit mengsel goed aan op de bodem van de vorm. Meng de mascarpone met de suiker, de vanillesuiker, de eidooiers en de room. Klop de eiwitten tot schuim en spatel deze onder het mengsel. Giet dit mengsel in de springvorm en plaats de taart 50 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C. Laat afkoelen in de vorm.

Maak de karamelsaus door een deel van de bloemsuiker te laten smelten, voeg geleidelijk aan de rest van de bloemsuiker toe. Als alles is gekarameliseerd voeg je de room in één keer toe.

Serveren of variëren? Met schijfjes gebakken appel, met geflambeerde bakbanaan of met rood fruit. De petitbeurre-koekjes kan je ook vervangen door speculaas. Veel bakplezier!

 

 

 

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s