Aan zee, Betere adresjes, Randverhaaltjes
Comment 1

Een schelle van de zeuge…

Een ommetje van 130km maken om ‘een simpele schelle van de zeuge’ te gaan eten? Goe zot! Nee, dat doe je alleen als het de moeite waard is en bij ’t Hof van Commerce is die meerwaarde duidelijk aanwezig. Diep in Westhoek aan de mooie brug van Stavele kochten Iris en Paul ruim 10 jaar geleden deze boerderij annex paarden – en kolenhandel. De West-Vlaamse ondernemersmentaliteit gecombineerd met een flinke dosis authenticiteit maakten er op zijn minst gezegd een zaak met kleur van…

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Topattractie nummer 1: Ons Iris 

‘Goe voorzien van oren en poten’ is ons Iris de verpersoonlijking van klantvriendelijkheid. Ze heeft een stem als een klok en klapt in haar eigen Westhoeks dialect tegen haar gasten. Iedere klant – van de lokale dorpsbewoner tot een verloren gelopen toerist- krijgt een voorkeursbehandeling. Kortom het cafébazin-zijn is haar op het lijf geschreven…

Topattractie nummer 2 : Brocante met een verhaal

De oorspronkelijke boerderij kreeg een grondige facelift. De paardenstallen en het kolenhok werden geännexeerd en het zo ontstane halve doolhof van kleine kamertjes werd gretig en smaakvol gedecoreerd met prullaria uit grootmoeders’ tijd. Van frivool ondergoed uit een ver verleden aan de wasdraad, kunstzinnige oude affiches van paardenwedstrijden, geëmailleerd oud keukengerei, een schat aan blikken reclameborden, prachtig uitgestalde heiligenbeelden tot een antieke tapinstallatie zorgen voor veel gezelligheid. Hét pronkstuk van ’t Hof van Commerce is ongetwijfeld de prachtig gereconstrueerde beenhouwerij dat in het weekend de setting is van het uitgebreid breughelbuffet.

Topattractie nummer 3 : Het uitgebreide Breughelbuffet en de Picon

Voor 18 euro per persoon kan je er elke zaterdag en zondag à volonté  smullen van alles van ’t zwientje. Dat alles kan je haast letterlijk nemen. Paul -tevens slager- kweekt zijn beestjes zelf en verwerkt het vlees in tal van specialiteiten. Naast klassiekers als hesp, pensen en potjesvlees kan je er gaan voor hersentjes en ingemaakte varkensoren. Ook de stutten (boerenbrood) en de reuzel worden in het  Breughelbuffet niet vergeten. Tot slot is  het aperitief van het huis -bereid op basis van Picon en witte wijn en vijf andere ingrediënten-  een echte aanrader die snel naar meer smaakt…

Kortom ‘ Hof van Commerce moet je eens bezocht hebben. Reserveren is wenselijk maar niet noodzakelijk -zoals zo mooi op hun website omschreven staat. ’t Hof van Commerce, IJzerstraat 16 in  Stavele.

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s