Brunch, De vier seizoenen, Hartig, Het menu, Hippe recepten, Kerst 2016, Salades, voorgerechten, Winter
Geef een reactie

Carpaccio van nashipeer, witloof, pecannoot en blauwe kaas

Dit recept draag ik op aan een heel speciaal iemand…..

Liefste Nathalie,

Dit schrijf ik heel speciaal voor jou. Weet je nog toen wij een paar jaar geleden een wild idee hadden en samen een eigen kookclub begonnen? Het was het begin van een spannend en leerrijk avontuur.  Na 3 jaar deden de komst van jouw tweede schat en  mijn nieuwe professionele horizont  ons beslissen een punt achter te zetten.

Je blijft toch voor altijd één van mijn leukste kookvriendinnetjes. Vorig week heb ik echt genoten van onze kookmatinee. Echt zalig was het om samen receptjes te bedenken en borden te dresseren. Voor jou is dit de uitgeschreven versie van onze ‘à l’improviste- creatie’ en tevens een mooi bewijs kan zijn dat in goed teamwerk 1 en 1 vaak 3 is.

Bedankt voor alles

Anniek

Carpaccio van nashipeer, witloof en pecannoten

 

Wat heb je nodig? 2 nashiperen, 3 stronkjes witloof, een handvol pecannoten, agavesiroop en voor de liefhebbers een stevige blauwe kaas.

Hoe ga je te werk? Schil de nashiperen, haal het klokhuis eruit en snij ze in zo dun mogelijke schijfjes. Maak het witloof schoon en snij het in fijne snippers. Neem een mooi bord, begin met de fijne schijfjes nashipeer, het witloof en werk af met de verkruimelde pecannoten en stukjes blauwe kaas. Stel tot slot de smaak op punt met peper, zout en wat agavesiroop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s