Barbecue, Feestelijk koken, Hartig, Hippe recepten, Kaas, Outdoor, plancha, vandemaand, Winter
Geef een reactie

Wintertime = planchatime met gegrilde geitenkaasjes en pompelmoes

Het wordt stilaan een traditie. Tussen kerst en nieuw smeedden de buurmannen snode plannen…. Ze ontvoeren een deel van mijn kookboeken en plannen tussen pot en pint een gezellige ‘outdoor party’. De vuurkorf werd als eerst van stal gehaald, gevolgd door de traditionele barbecue. Ook onze plancha mocht niet ontbreken en oogstte niets dan lof met dit geweldig voorgerecht.

IMG_7079

Wat heb je nodig? 4 geitenkaasjes in spek, 200g gemengde sla, 50g gemengde noten, 2 roze pompelmoezen, 4 sneetjes notenbrood, 1 eetlepel vijgenjam, 4 eetlepels notenolie, 2 eetlepels bessenwijn, 2 eetlepels rozenbottelthee, 1 eetlepel acaciahoning, 1 eetlepel gesmolten boter
peper en zout.

Hoe ga je te werk? Maak een kop sterke rozenbottelthee (met twee zakjes) en laat afkoelen. Roer de vijgenjam, de azijn, de thee en de 2 eetlepels olie tot een vinaigrette. Kruid met peper en zout.

Spoel de sla grondig en kruid met twee eetlepels notenolie. Verwijder met een scherp mesje de schil van de pompelmoezen en snij het vruchtvlees in schijven van 1 cm dik. Meng de boter met de honing en strijk de pompelmoesschijven in met dit mengsel.

Warm de plancha voor en gril eerst de kaasjes. Leg nadien de schijfjes pompelmoes op de plancha en kleur ze mooi aan. Leg er ook kort de sneetjes notenbrood  bij. Schik het geroosterde brood met de pompelmoes en het geitenkaasje op de sla. Besprenkel tenslotte met de rozenbottelvinaigrette.

Naar een recept van www.weekend.knack.be

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s