Cakes, Desserts, Do & Make it yourself, Het menu, Koekjes, Lekker leesvoer, recensie, Zoet
Comment 1

Voor u gelezen en getest : de DIY-tartelettes uit ‘Bring It On’

“Bring it on & party”. Het is “simple comme bonjour” maar een feestje organiseren bezorgt ons vaak stress. Een paar dagen op voorhand  duik je de boekenkast in en begin je vlijtig recepten te selecteren.  Nadien wordt ‘de mise en place’  zorgvuldig gepland en hoop je steeds om ook toch een beetje te kunnen ‘meegenieten’ van je eigen feestje. Met boek ‘Bring It On’ heb je voortaan een praktische handleiding in huis om meer en samen van jouw gasten te kunnen genieten.

IMG_7576

Dirk Gilis en Filip Fransen, de oprichters van Witlov, een bekend cateringsbedrijf helpen je met dit boek om thuis geweldige én stressvrije feestjes te organiseren. Thuis een feest geven en toch als gastheer / vrouw meegenieten, zonder urenlang in de keuken vertoeven, dat is het uitgangspunt van Bring It On. Naast handige tips en trics krijg je door de verrassende feestthema’s en door de leuke mix van makkelijke en iets uitgebreidere recepten gewoon goesting om een feestje te organiseren.

Alles is opgevat volgens het ‘Shared plates & dishes’-principe waarbij je alle gerechten makkelijk op voorhand kan klaarmaken (mise en placen om een term uit het boek te gebruiken).  Als je gasten ariveren, zet je ze dan gewoon allemaal op tafel en schuif je gezellig bij. Extra handig is de vermelding bij elk recept hoeveel ‘de mise en place’ in beslag neemt, hoe je de afwerking doet en in welk seizoen  je de ingrediënten best serveert. Zonder het zelf te beseffen worden feestjes meteen ook wat duurzamer. Tot slot nog 2 dikke duimen : één voor de leuke fotografie en de andere voor de mooie foodstyling. Elke pagina biedt ‘bij manier van spreken’ inspiratie.

ISBN: 9789089315670 – 256 blz. – Prijs: € 27,95 – Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts

Een leuk recept uit het boek  dat ik al uitprobeerde zijn de DIY-tartettes. Het principe is heel eenvoudig: je bakt koekjes of tartelettes. Je voorziet verschillende vullingen als crème anglaise, rijstpap, crème karamel en vers fruit. Als het feest begint, plaats je alles samen op tafel en maakt iedereen zijn eigen tartelette. Het leven kan toch fantastisch zijn, niet?

IMG_8013

 

Wat heb je nodig? Voor de tartelette maak je een vers kruimeldeeg en bak je er grote of kleine koekjes / tartelettes van.

Voor de DIY vulling voorzie je een ruim aanbod van vullingen : 500g vers fruit (blauwe bessen, aardbeien, aalbessen,…) een portie chocomousse, een portie crème anglaise, een crème caramel,….

.

 

 

1 reactie

  1. Herkenbaar! Gasten over de vloer, dan ben ik de week vooraf bezig met wat ik ga maken, wordt de menu opgesteld (ik heb al geleerd om te gaan voor ofwel 1. veel (zelfgemaakte) hapjes met hoofdgerecht en dessert oftewel 2. een simpel chipje, kaasjes, salami maar dan met voorgerecht. Meestal gaan we voor optie 1.), Boodschappenlijstje maken en erbij schrijven waar ik het haal.. Ik vind dat leuk want wij doen dat meestal samen (de dag zelf dan alles maken). Ik probeer me ook mee en meer voor te bereiden of te kiezen voor desserts die je dag voordien kan maken, hoofdgerecht dat je enkel nog in de oven moet schuiven… Een voorbereid vrouw is er twee waard hé…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s