Authentieke producten, Betere adresjes, Brouwers, Echte stielmannen, Geen categorie, Uit Vlaanderen, Vlaamse klassiekers
Comments 2

Vrouwendag vieren wij met bier #aperoglobal

Morgen is het Internationale Vrouwendag én hoog tijd om het (bier)glas te heffen” dacht biersommelier Sofie Vanrafelgem.  Met haar initiatief “Apero Global” wil ze morgen samen met zoveel mogelijk vrouwen de liefde voor bier delen….

Vrouwen_en_Bier_034

Zo wordt er in het pop-up café van Toerisme Vlaanderen – in samenwerking met Google Hangouts – connectie gemaakt tussen Brussel en een aantal ambassadrices in onder meer Chicago, Dubai, Istanbul, Amsterdam, Parijs, Londen en Berlijn. Powerladies met een grote liefde voor bier heffen er samen het glas en zetten zowel de Vlaamse bieren als gastronomie op de wereldkaart.

“Maar de bedoeling is om zoveel mogelijk dames te laten meedoen.”, gaat Sofie enthousiast verder. “We nodigen iedereen uit om ervaringen en foto’s met ons te delen via sociale media. Het minste dat we die dag willen bereiken, is dat de hashtag #aperoglobal trending topic is op Twitter.”

Als overtuigd bierliefhebber kan ik dit prachtinitiatief alleen maar aanmoedigen. Het rekent in de eerste plaats af met een paar vastgeroeste clichés. Toen ik een paar jaar geleden het boek van Sofie las, genoot ik niet alleen van de mooie verhalen maar bleef mij ook deze ‘uit het leven gegrepen’ anekdote bij. Als een man en vrouw samen een terrasje doen en er wordt een trappist en een kriek besteld, gaat men er te vaak van uit dat de man het stevig bier verkiest en de vrouw het traditioneel houdt van een zoet fruitbiertje. Een aperoglobal kan hier alvast verandering in brengen. Daarnaast krijgen gepassioneerde bierdames van brouwers tot sommeliers overal ter wereld met deze aanpak eindelijk de plaats die ze verdienen. Santé!

Het is dus morgen aan jullie, dames. Nodig een paar vriendinnen uit, sla een voorraad van je favoriete bier in en vergeet niet om gulzig gebruik te maken van de hashtag #aperoglobal.

Hoe kan je mee toasten?

  • Deel jouw bierervaringen via Twitter en maak gebruik van #aperoglobal
  • Post een welgemeende ‘Santé’ op onze Facebook en tag jezelf op de foto
  • Zet foto’s op Instagram met volgende hashtags #aperoglobal #womenlovebeer #sofiesworld #visitflanders
  • Laat je verbeelding de vrije loop en zorg er gewoon voor dat de hele wereld te weten komt hoeveel je van bier houdt.

Gebaseerd op het persbericht van Toerisme Vlaanderen

2 Comments

  1. als eveneens grote bierliefhebber kan ik dit alleen maar toejuichen hé!
    Ik ben er eveneens van overtuigd dat veel vrouwen een onterecht vooroordeel hebben tegenover bier. Een drank die zoveel verschillende smaken te bieden heeft, kan voor iédereen een verrijking bieden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s