Cakes, De vier seizoenen, Geen categorie, Het menu, Lente, Taarten, voorpagina, Zoet
Geef een reactie

NY Apple Cheesecake

Say cheese  & smile! Je kan alweer een nieuw cheesecake-recept uitproberen. Ik nam het traditionele recept van NY Apple Cheesecake onder de loep en maakte er met alles wat in de koelkast vond mijn eigen versie van. Het resultaat is ‘great’. Niet te zoet, lekker romig en goodlooking….

IMG_8214

Wat heb je nodig?  200g  gemalen koekjes (speculaas, petit beurre), 100g boter, 4 appels, 200g blauwe bessen, 1 potje ricotta, 1 potje zure room, 3 eieren, 2 kleine potjes Griekse yoghurt en 5 el kaneelsuiker.

Hoe ga je te werk? Meng de gemalen koekjes met de zachte boter. Neem een springvorm en stop een vel bakpapier tussen de bodem en de cirkel van de springvorm (op deze manier hoef je de vorm niet meer in te vetten en krijg je de latere taart makkelijk uit de vorm). Vul de bodem met het koekjesmengsel en druk het met een vork stevig aan. Zet de springvorm voor een uurtje in de koelkast.

Haal het klokhuis uit de appels en snij ze in schijfjes van 0,5 cm. Meng vervolgens alle andere ingrediënten tot je een vloeibaar mengsel bekomt. Giet dit mengsel op het koekjesmengsel en werk af met de appelschijfjes en de blauwe bessen.

Bak 1 uur in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s