culinair verhaal, Geen categorie, Lekker leesvoer, voorpagina
Geef een reactie

Voor u gelezen : Uit de oven van Van Boven

Misschien zegt de naam ‘Yvette van Boven’ je  niets. Als ik haar leuke Homemade- boekenreeks vermeld, gaat er misschien een belletje rinkelen en weet je dat ik het over een fantastische chef-kok én culinair auteur heb. Ik ben sinds geruime tijd fan en zou haar boeken en haar no-nosense aanpak alleen maar aanprijzen. Yvette is Nederlandse, heeft Ierse roots, woonde een tijdje in Parijs en had haar eigen restaurant in Amsterdam. Eén voor één  zijn dit plekken om als foodie veel inspiratie op te doen en een leuke mixed style te ontwikkelen.

In alles wat ze doet, gaat ze steeds op zoek naar authenticiteit. Haar boeken nodigen  je altijd uit om zoveel mogelijk ‘homemade-gerechten’ te maken. Naast klassieke gerechten vind je in haar boeken ook veel ‘side dishes’ die je meestal kant-en-klaar koopt maar door haar aanpak toegankelijk worden.   Zo probeerde ik al  haar ‘hangop-kaas’, ben ik een fan van haar ‘pickles groenten’ recepten en vind ik haar charcuterie-toepassingen (paté, rillette, worst,…)helemaal top.

uitdeovenvanboven

2 jaar lang schreef Yvette een leuke column in opdracht van de Volkskrant. Elke week bedacht Yvette een ovenrecept en moedigde ze ons aan eens wat vaker ‘iets’ in de oven te stoppen. Meer dan 50 van die gerechten uit de serie zijn nu gebundeld in een leuk boekje. Alles gaat bij Yvette de oven in: groente, vlees, vis en uiteraard wordt er ook zoet gebakken. Het water komt mij al  in de mond bij het lezen van het recept én het zien van de tekening van haar kabeljauw met chorizo en kikkererwtenoriginele flammkuchen en hippe pullen pork.

Op het vlak van receptuur kan je in het boekje nog steeds op de deskundigheid van Yvette rekenen. Dit boekje is ‘fotoloos’ maar voorzien van fantastische tekeningen die stap voor stap het recept uitleggen. Ze zijn zo duidelijk dat je het recept haast niet meer hoeft te lezen.

peertje

 

Over het boek  Uitgever: Fontaine Uitgevers Auteur: Yvette van Boven ISBN: 9059566793,
128 pag. Prijs € 12,95, ISBN 978 90 5956 679 8

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s