Authentieke producten, Betere adresjes, In Gent, Uit Vlaanderen, voorpagina
Geef een reactie

Geweldige streetfood @ Dok Noord

Als je vandaag  nog een leuk uitje zoekt, weet ik beslist raad. Trek naar Gent, laat het centrum voor één keer links liggen en ga naar Dok Noord. Na een grondige renovatie zijn de oude Acec- fabrieksgebouwen er omgetoverd in een mooie multifunctionele site. De eerste winkels en eetgelegenheden namen er al hun intrek en in de  komende maanden komen er nog tal van leuke shops en  verrassende horeca-concepten bij.

food

Om de opening van Dok Noord nog meer grandeur te geven haalde Food Farm Fiësta de leukste foodtrucks naar het gezellige binnenplein. Wij gingen vrijdag al een kijkje nemen en beleefden een TOP-avondje. Goed ingeduffeld en voorzien van de nodige sjaals en mutsen begonnen wij heel klassiek met een artisanale kaas -en garnaalkroket. Nadien volgde het eerste hoogtepunt van de avond : de Koreaanse keuken  van Tabled’ho. Kiezen was moeilijk daarom bestelden wij van alles één portie. Van de dumplings tot de glasnoedels : één voor één heerlijk, veelzijdig van smaak en mooi gepresenteerd. Kortom streetfood op zijn best.

Na een lekker biertje in één van de fauteuils , ging ‘de jeugd’ voor een fishburger in de leuke Engelse bus van de Busserie . De mama’s schoven aan bij het populairste kraam van de avond: Cro-Magnon  bestelden een broodje pulled pork . Ook hier niets dan lof over smaak, presentatie en beleving. Afsluiten deden wij – hoe kan het ook anders- met iets zoets. Kiezen was ook alweer moeilijk. De kids hielden het klassiek met één van de specialiteiten van Julie’s House en wij hielden de hippe eclairs van Kok Madam.

Als je mij tot slot laat kiezen tussen een sterrenrestaurant of een leuk streetfoodevent dan kies ik zonder twijfelen voor het laatste. Je kan zoals ze bij Food Farm zo mooi zeggen ‘van meerdere walletjes eten’. Hou je het liever klassiek of wil je een nieuwe keuken ontdekken, alles is mogelijk en de keuze is volledig aan jou. Het is anders gezegd een leuke gelegenheid om nieuwe smaken en combinaties te ontdekken. Bovendien ben ik altijd verrast door de creativiteit en het ondernemerschap die iedereen aan de dag legt. ‘Less is more’ wordt nergens zo mooi toegepast als op dit foodtruckfestival. Een paar gerechtjes op de kaart,  gemaakt met verse kwaliteitsvolle ingrediënten, leuk gepresenteerd in een vintagebusje,….meer is vaak niet nodig op een foodtruck helemaal top te maken.

Doe zo voort want mij zie je beslist nog terug op een van jullie volgende afspraken. Een grote foodtruckfan !

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s