Betere adresjes, In Brussel
Comment 1

The Bistronomy : eerlijk vernieuwend

Ongetwijfeld ken je Living Tomorrow of het voormalige Huis van de Toekomst. Maar wist je dat er  in dit ultramoderne gebouw  ook een geweldig restaurant huist? Ik was  er onlangs zo blij verrast dat ik jullie nu trakteer op een leuk sfeerverslag. 

DSC_3667 kopie

Een moderne kijk op horeca

Verwacht geen futuristische look. Bij The Bistronomy krijg je warmte gecombineerd met eigentijdse elementen. De aandachtstrekker (en al stiekem op mijn verlanglijstje)is de Urban Cultivator. Zoals de naam zegt is dit een soort klimaatkast waarmee je snel en efficiënt  verse scheuten en tuinkruiden  kan cultiveren. Ondanks zijn omvang en prominente plaats in het restaurant zorgt de cultivator voor een leuk sfeerelement. Een andere leuke feature is de interactieve wijntafel. Je kan er je gekozen wijnfles inscannen en ‘de tafel’ vertelt je alles over de herkomst, de smaak en andere bijzonderheden van de wijn. Tot zo ver de technologie want er is ook wat te vertellen over de keuken….

Eerlijke terroirkeuken met de juiste prijs – kwaliteit

De keuken is een aanrader. Je hebt er een mooi driegangenmenu voor 36 euro en voor een gerechtje extra betaal je 49 euro voor een 4-gangen menu. Chef Marc Clément gaat in zijn keuken terug naar de bron. Het liefst werkt hij met eenvoudige ingrediënten en tracht hij ‘vergeten’ producten onder de aandacht te brengen. Achtereenvolgens kregen wij dit voorgeschoteld :

  • Asperges met kalfstong en crème van waterkers (geweldige combinatie met die kalfstong)
  • Tongschar met fregola sarda, compote van venkel en tomaat (simpel maar smaakvol visje)
  • Melkvarken met groente en truffelsaus (zalig stukje vlees)
  • Mascarpone – rabarber – witte chocolade (zallige afsluiten met één van mijn favoriete fruitsoorten)

Ik ben alvast overtuigd en zou je willen aanmoedigen om er zeker eens langs te gaan. Bovendien kan je er bij goed weer ook genieten van het ruime terras (met aangelegde kruidentuin) Je kan er terecht voor lunch en diner en dit van maandag tot en met vrijdag. Meer info vind je op deze link.

 

 

 

1 reactie

  1. Da’s ook toevallig. Een paar weken geleden zat de kans erin dat we naar Vilvoorde moesten en had ik dit restaurant uitgekozen voor de lunch. Onze uitstap is toen niet doorgegaan, maar ik hou het zeker in gedachten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s