recensie
Geef een reactie

Mijn nieuwe copain in de keuken

Hij is mooi, zwart met een rood accent en een echte alleskunner. Geen paniek, manlief! Het is ‘maar’ een keukentoestel en dan wel de allerbeste  ‘De Magimix Cook Expert’ die mijn hart heeft veroverd. Ik had het tot voor kort niet zo voor ‘keukenrobotten’. Het waren vaak dingen die in de weg stonden en je te veel afwas bezorgden. . Maar ‘n mens verandert al eens van mening en na een uitgebreide test zet ik graag voor jullie mijn bevindingen op een rij.

Magimix_Cook Expert_Robot Cuiseur_ovale_fonctions

Multifunctioneel met de grote M

Ik overdrijf niet maar de Magimix Cook Expert kan veel, heel veel. Koken, sudderen, kneden, mengen, snijden, raspen, hakken, mixen, kloppen zelfs het maken van ijs, smoothies, milkshakes en ijsschilfers behoren tot zijn mogelijkheden. Door het gebruiksgemak nodigt het toestel bovendien uit om het haast dagelijks te gebruiken. Snel verse pesto of guacamole maken, een kruimeldeegje draaien of zelfs hamburgers voorbereiden, het kan zonder overdrijven in een handomdraai. Ik heb de laatste maanden dan ook vaak de hulp van mijnheer Magimix ingeroepen. Leuk was het verder vast te stellen hoe eenvoudig het toestel wel is. Toen de doos bij ons arriveerde, slaagde ze als 11-jarige dochter erin om het toestel in te stellen en haar eerste rijstpap te maken. Intuitief zonder meer!

Van techniek gesproken!

Deze Magimix-kookrobot is voorzien van een inductieverwarmingsfunctie. Hierdoor bereik je snel een hoge én nauwkeurige temperatuur. Dankzij deze nauwkeurigheid (tussen 30°en 140°C) kan je snel en makkelijk gerechten als stoofvlees of rijstpap bereiden. De Cook Expert heeft een grote roestvrijstalen kom van 3,5 liter en maakt hierin zonder zelf t e moeten roeren lekkere warme gerechten zoals risotto, soep en puree klaar. Naast koken , kan je met het universele mes in de kom ook mixen, kneden, mengen… Ook aan de keukenkluns is gedacht in de vorm van 12 automatische programma’s. Afhankelijk van de gekozen functie bepaalt het toestel zelf zijn snelheid en zijn tijd. Zoek je nog meer inspiratie dan bieden de bijgeleverde kookboeken soelaas.

cook expert__satin_magimix_cooking food processor_menu

Alles der op en der aan

Zin om veelzijdig aan de slag te gaan in de keuken? Volgende accessoires van de Cook Expert zullen zeker van pas komen: Drie transparante kommen: je kan ingrediënten fijnhakken, raspen en snijden. Een metalen mes om groenten, vlees en vis in stukjes te hakken. Een zalige klopper voor het kloppen van eiwit en slagroom (echt fantastisch). Een keukenweegschaal met mogelijkheden tot 10 kg. Een spatel die perfect is afgestemd op de vorm van de roestvrijstalen kom.
Wat heb je er al mee gemaakt?

Pesto

Hummus

Kruimeldeeg

Puree

Tarte au citron (de verschillende degen)

Stoofvlees

Geraspte wortelen

Kruidenpasta

Hollandaisesaus

Panna Cotta

Steak Tartare

Sorbet

Slagroom

Eiwit voor meringue

Meer informatie over de mogelijkheden en de verkooppunten vind je op www.magimix.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s