De vier seizoenen, Hippe recepten
Geef een reactie

Tijd voor golden milk

Het moet op een workshop over superfoods geweest zijn dat ik voor het eerst kennismaakte met golden milk.  De ongewone  combinatie van melk met kurkuma, gember en honing deden mij helemaal ‘overstag’ gaan. Ondertussen maakte ik thuis al meerdere varianten en is ook mijn wederhelft overtuigd van de heilzame werking van dit avonddrankje.

FullSizeRender

Als ik mijn bronnen van het internet mag geloven is dit drankje bijzonder heilzaam. Het is vooral het belangrijkste ingrediënt , kurkuma, dat zorgt voor een helende werking. Zo is kurkuma onder andere ontstekingsremmend, een krachtig antioxidant, pijnstillend, helpt cholesterol op peil te houden en verbetert het geheugen en de hersenfunctie. Door zwarte peper aan kurkuma toe te voegen, worden de werkzame stoffen nog 1.000 keer beter opgenomen

Maak eerst je eigen homemade golden milk pasta!

Wat heb je nodig? 1/2 kop kurkuma, 1 kopje water, 1,5 theelepel gemalen zwarte peper en 3 eetlepels kokosolie

Hoe ga je te werk? Doe alle ingrediënten in een pannetje en verwarm het water, de kurkuma en de zwarte peper totdat het een dikke pasta vormt. Blijf ongeveer een 10-tal minuten (zodat de zwarte peper de heilzame werking van de kurkuma kan verhogen) roeren op het laagste vuur, voeg wat extra water toe als het helemaal opdroogt.

Haal van het vuur en voeg met behulp van een garde de kokosolie erbij. De gouden pasta is nu klaar. Doe deze in een glazen potje met deksel en zet in de koelkast. Deze kun je voor maximaal twee weken bewaren.

Tijd voor een heerlijke tas golden milk

Wat heb je nodig voor één tas? 1 theelepel van de ‘Gouden Pasta’, 2 kopjes volle melk of melk van de boer, agavesiroop of honing naar smaak, 1 snufje kaneel, 0.5cm fijngeraspte gember

Hoe ga je te werk?

Doe 2 kopjes melk met 1 theelepel gouden pasta en de fijngeraspte gember in een pannetje en warm rustig op. Laat het mengsel niet koken en roer alles goed door. Voeg naar smaak wat honing, kaneel of agavesiroop toe. Of doe eens lekker wild en maak een combinatie van kruiden en melkschuim voor een golden cappuccino….

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s