bloggen, Geen categorie
Comments 3

Foodbloggers in Vlaanderen

Foodbloggers in Vlaanderen? Wie zijn ze, wat doen ze? Waan je net als ik even Paul Jambers en trek met deze prangende vragen met 8 sympathieke foodbloggers op restaurant. Als je rijkelijk laat aankomt, herken je hen meteen. De ene analyseert nauwgezet de opbouw van het hapje, de andere geniet met volle teugen van zijn of haar gin-tonic. Nadien wordt het nog beter als het tweede én meest spectaculaire hapje geserveerd wordt. Iedereen haalt zijn smartphone en/of camera boven en de leuke beelden vliegen in het rond. Eens aan tafel gaat de gezellige drukte gewoon door. Met meer dan grote belangstelling wordt er naar elke gang uitgekeken. Na de analyse volgt de fotografie en pas dan mag er gegeten worden. Och ja voor ik het vergeet : bloggers zijn niets zonder sociale media. Gauw een fotootje op Instagram zwieren, Facebook van een leuke post voorzien en elkaars foto’s liken zijn activiteiten die zij er natuurlijk graag bijnemen.

Wie zijn ze? Eén voor een geweldige madammen en mijnheren met één grote passie :  die voor lekker eten.  Zet ons bij elkaar en  de tijd wordt  probleemloos gevuld met smeuiige verhalen over recepten, lekkere producten en leuke eetadresjes. Keer op keer vind ik het geweldig vast te stellen hoe groot ieders passie wel is. Bovendien  is het een geruststelling dat nog zo’n gekken als mezelf zijn. Neem zeker je tijd al deze passie te ontdekken want ik Vlaanderen is er veel, heel veel moois. Van straffe madammen uit Antwerpen als Caroline en Manon tot een coole heer Koen genaamd uit de Rupelstreek. Dichter bij huis vind ik vaak inspiratie voor een leuk recept of reistip bij Céline en geniet ik van de gezelligheid bij Claudia. Absoluut “awesome” zijn tot slot de blogs van Annelies en Jozefien. Gents, authentiek en verrassend. I love it. Maar er zijn nog zo veel mooie en leuke blogs in Vlaanderen. Raadpleeg de links op deze blog (zijbalk) en je komt van de ene verrassing in de andere. Veel leesplezier!

PS 1 Een beetje zelfspot kan immers nooit kwaad. Ik noem het liever respect voor elkaar…

PS 2 Bedankt Jonas en Laurence chefs van De Vijf Seizoenen voor jullie gastvrijheid en kookkunsten. Wij hebben ervan genoten. Een leuk sfeerverslag nalezen op de Macaron Manon.

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s