Antwerpen, Authentieke producten, Betere adresjes
Comments 2

Savage, de eerste lobster bar in België

Savage, de allereerste lobster bar in België opende gisteren haar deuren in hartje Antwerpen. Pinkeye, de designstudio achter onder meer Frank & Brut en Wasbar, stond in voor het concept en de uitwerking ervan. Ik kan alvast niet wachten om er eens op verkenning te gaan. Hun verhaal én concept ziet er alvast veelbelovend uit…

Internationale inspiratie
Gourmet fast food maakt al een tijdje zijn opmars in België. Wat je in New York, Londen, Toronto en andere grootsteden vindt op vlak van food trends, waait heel snel over naar ons landje, waar foodies niet kunnen wachten om het volgende foodconcept te ontdekken.
Wat dacht je van lobster rolls zoals in de New Yorkse Chelsea Market? Ook een traditioneel gestoomde volledige kreeft met een augurk en maïskolf, de absolute traditionele manier om het zeemonster te bereiden, staat op het menu. Alsof dat nog niet genoeg was, kan je je ook tegoed doen aan lobster chowder met bacon topping.
Savage zal niet enkel kreeft serveren, er staan ook sappige gourmet burgers en hotdogs op het menu, alles samengesteld met de beste verse ingrediënten.

13528357_1041959885896369_1175526486351569051_o

Savage dining
De naam ‘Savage’ werd gekozen omwille van de ‘woeste’ manier van eten: kreeft eet je met je handen, en je breekt de scharen van de kreeft met een tang.Bij de ontwikkeling van het Savage concept was de volledig beleving het belangrijkste uitgangspunt, waarbij het unieke interieur, de verse gerechten en de originele drankenkaart samen één geheel vormen. De combinatie van een exclusief product als kreeft en de ongedwongen sfeer in het restaurant moeten ervoor zorgen dat elke klant zich bij het buitengaan voldaan en relaxed voelt.

13522835_1041902625902095_5491035575451065525_o

Lobster brunch
Goed nieuws voor de brunchliefhebbers: op zondag is er een speciaal brunchmenu, compleet met lobster benedict (kreeft, een gepocheerd eitje, asperges, en hollandaisesaus op een zacht broodje). Bubbels erbij? Bestel dan “prosecco by the hour”, waarbij de prijs verandert naargelang het uur: €10 voor een fles om 10 uur, €11 om 11 uur, enzovoort.

Pinkeye designstudio
Voor het interieur en de huisstijl werd Pinkeye designstudio ingeschakeld. Daarbij was het vooral belangrijk dat Savage een restaurant werd waarin zowel locals als toeristen zich volledig thuisvoelen. Eyecatcher in het interieur is een op maat gemaakte gootsteen, in het midden van het restaurant, waar gasten na het ‘savage’ dineren hun handen kunnen wassen. Boven het restaurant is er ook een mezzanine, perfect voor grote groepen en families, en aan het plafond hangen oude houten kreeftenbakken, die het moderne interieur een klassieke touch geven.

13495604_1041902862568738_1363075122392707617_o

Verse kreeft in een uniek kader, what’s not to love?

SAVAGE
Kaasstraat 3-5
2000 Antwerpen

Openingsuren:
Woensdag en donderdag van 17 uur tot 22 uur.
Vrijdag en zaterdag van 12 uur tot 23 uur.
Zondag van 10 uur tot 16 uur.

Reservaties:
0496/93.36.44
info@savagedining.com

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s