Authentieke producten, Betere adresjes, In Gent, Uit Italië
Geef een reactie

Café Torino : de eerste Belgische vermuteria

Met Caffè Torino heeft België nu ook zijn eerste vermuteria ofte vermout-bar. Aan de Oude Beestenmarkt in Gent vind je nog tot 24 juli een tijdelijke bar de deuren die volledig in het teken staat van vermout en het moderne aperitieven. Een ideaal begin tijdens De Gentse Feesten, vind je niet?

Caffè Torino - Martini - Gent, Belgium - 28/06/2016

De huidige populariteit van vermout is vooral te danken aan de Spaanse en Italiaanse levensstijl, waarin vaak geen avondmaal meer bestaat vanwege vervangen door een uit de kluiten gewassen aperitief. Dat betekent booming business voor de vele vermout-bars die het zuiden inmiddels rijk is. Deze vermuteria’s hebben immers naast vermout meestal ook een groot assortiment aan verse hapjes in de aanbieding.

Caffè Torino - Martini - Gent, Belgium - 28/06/2016

Mijn aperitief, mijn vrijheid
Het grote succes van deze moderne manier van aperitieven is wellicht de vrijwel totale afwezigheid van enige formaliteit. Je hoeft niet te wachten zoals in een traditioneel restaurant; noch op de service, noch tot je tafelgenoten gedaan hebben met hun plat, je hoeft niet op een vaste plaats te blijven zitten of staan, waardoor je vrij kan bewegen en eventueel zelfs van gezelschap kan wisselen zonder dat iemand je dat kwalijk zal nemen en last but not least: je eet wat je wil, hoeveel je wil en wanneer je wil.

Caffè Torino - Martini - Gent, Belgium - 28/06/2016

Caffè Torino – Martini – Gent, Belgium – 28/06/2016

Aperitivo aan de Leie
De naam van de eerste Belgische vermuteria is afgeleid van de naam van een befaamde bar in Turijn, de bakermat van de moderne vermout.  In het Gentse Caffè Torino zal enkel de Vermouth di Torino van Martini worden geschonken: de Riserva Speciale Rubino en Riserva Speciale Ambrato; respectievelijk rood en wit. Deze vermouts worden gemaakt volgens een authentiek procédé, waarbij de kruiden- en plantenmix ter aromatisering van de wijn eerst te rusten wordt gelegd in eikenhouten Tino vaten alvorens aan de Italiaanse wijnblend te worden toegevoegd. Deze blends bevatten onder andere wijnen van kleine percelen Langhe DOC Nebbiolo en Moscati d’Asti DOCG.

Caffè Torino - Martini - Gent, Belgium - 28/06/2016

Hapjes van Per Bacco, de overbuur 

Naast deze premium vermouts en de afgeleide cocktails daarvan worden in Caffè Torino ook authentieke Italiaanse hapjes worden gepresenteerd in een typische glazen vitrinetoonbank. Niet zomaar hapjes maar  antipasti en andere Italiaanse toppertjes van de overbuur : Per Bacco. Ik ging al eens proeven en was helemaal van mijn sokken geblazen. Zo lekker, die combinaties van de beste Italiaanse hapjes en creatieve drankjes met Vermout. Ik ben fan en heb al mijn plaatsje op het mooie terras gereserveerd!

Wat? Waar?

Caffè Torino

Sint-Jacobsnieuwstraat 123 (hoek Oude Beestenmarkt)

9000 Gent

Open van 30/6 tot 24/7, telkens op do, vr en za vanaf 16u

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s