Authentieke producten, Hippe recepten, Uit Frankrijk, vandemaand, voorpagina, Zoet, Zomer
Geef een reactie

Zomerse clafoutis met kersen

Minstens één keer per jaar, als de temperatuur met de 30 graden flirt, waag ik mij aan een  clafoutis. Zomerser kan een dessert niet zijn. Bloem, eieren, melk, room en suiker mengen met zomerfruit, meer hoef je niet te doen om te genieten van dit heerlijke dessert. Kersen zijn mijn favoriet maar ook abrikozen, perziken en zelf appels zijn een waardig alternatief.

IMG_3798

Wat heb je nodig? 200g bloem, 6 el suiker, 4 eieren, 150 ml melk, 150 ml room en 200 g kersen met pit en al.

Hoe ga je te werk? Zeef de bloem. Voeg de suiker  en de eieren erbinnen meng er de melk en de room onder. Neem een vuurvaste schotel en giet het mengsel in de schaal. Verdeel de kersen. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de clafoutis 30 à 40 minuten tot hij volledig gaar is. Serveer lauw met wat poedersuiker en een portie vers fruit.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s