Aan zee, Authentieke producten, belgië, Betere adresjes, Brouwers, Echte stielmannen, Uit Vlaanderen
Geef een reactie

North Sea Beer Festival, een aanrader voor volgend jaar!

Ja, ik weet het. Het zijn vijgen na Pasen. Maar toch wil ik jullie uitgebreid verslag uitbrengen van het North Sea Beer Festival in Oostende. Vorige week was de koningin der badsteden de place to be(er) voor de liefhebbers van het betere bier

IMG_2098

150 lokale en exclusieve biertjes

Maar liefst 27 brouwerijen trakteerden ons en veel anderen op 150 verschillende biertjes. Naast gekende en gesmaakte bieren als La Chouffe en Brugse Zot kon je er uitgebreid kennismaken met de North Sea Beer Festival Exclusives. Deze ‘geheime’ brouwsels die je niet makkelijk in de supermarktrekken vind, vormen samen met de lokale biertjes de grote meerwaarde van het festival.  Wij maakten zo uitgebreid kennis met een geweldig biertje met een al even geweldige naam ‘Poppolou’, het huisbier van een plaatselijk café.

IMG_2077

Een fondken leggen

Een klein hongerken? Geen probleem ook smulpapen konden er uitgebreid hun hart ophalen. Wij begonnen met een voorgerechtje in de vorm van garnaalkroketten en gebakken kibbeling van Les Filles du bord de Mer. Nadien was het tijd een stevige Italiaanse hamburger van Le Boucher. Het proeven van de verschillende bieren – met de kleine glaasjes kon je dit uitgebreid doen- ging verder.  Tegen het einde van de avond wist ik waarom De New York Times het North Sea Beer Festival na hun bezoek vorig jaar tipte als ‘Where Foodies should go in 2016’ en dit omwille van de grote variëteit aan bier en lekkers dat je in Oostende aantreft.

IMG_2073 IMG_2074

 Exclusieve blik op Het Belgisch Bierboek

Tot slot was de voorstelling van het Belgische Bierboek een leuk extraatje. Ik kon met de klepper van 730 bladzijden al even kennismaken en kijk met meer dan grote belangstelling uit naar de lancering in oktober. Het boek zou ik liever een bijbel noemen en neem je volledig mee inde wondere wereld van het bier : van de hopsoorten  tot de verschillende bierstijlen.Het Belgisch Bierboek biedt je verder een mooi overzicht van de verschillende brouwerijen en de biercafés die je moet gezien hebben. Iets om naar uit te kijken dus.

IMG_2105

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s