Aardappelen, Authentieke producten, Brunch, Hippe recepten
Geef een reactie

Lax pudding of de Zweedse tortilla met gemarineerde zalm

De Spanjaarden noemen het tortilla, de Zweden voegen zalm toe en maken er heerlijke ‘laxpudding’ van.  Het is een mooi voorbeeld van  creatieve restjesverwerking en wordt gemaakt op basis van eieren, gemarineerde zalm en aardappelen. Sinds ik dit heerlijk receptje vond, werd het een vaste waarde in onze keuken. Koud of warm, een hapje of volledige lunch het smaakt altijd!

img_2640

Wat heb je nodig? 700g gekookte aardappelschijfjes (vastkokend), 4 eieren,  250g gemarineerde of gerookte zalm, 4 el fijngesnipperde dille, 100ml room, 300 ml melk, peper en zout, 30g ongezouten boter

Hoe ga je te werk? Verwarm de oven voor op 160 graden. Neem een vuurvaste kom  en verdeel er de aardappelschijfjes over. Doe hetzelfde met de zalm en de fijngesnipperde dille. Maak vervolgens een mengsel van de eieren, de melk, de room en kruid dit mengsel flink af met peper en zout. Giet het mengsel gelijkmatig over de aardappelen en de zalm.

Stop de ovenschotel in de oven en bak een 40-tal minuten tot alles mooi gestold is. Doe er eventueel de gesmolten boter over.

Serveren? ”Hoe vettiger hoe prettiger”, zeggen ze in Zweden met een laagje gesmolten boter erover, wat knackebröd en een frisse pint.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s