bloggen, culinair verhaal, Lekker leesvoer
Geef een reactie

Voor u gelezen : Unplugged van Gert De Mangeleer en Wat zullen wij drinken van Joachim Boudens

Als een grote chef een boek uitbrengt heb ik altijd een gezonde argwaan. Meestal zijn het geweldige ‘kijk’boeken maar dienen ze minder om er echt ‘uit’ te koken. Maar een mens moet al eens zijn mening herzien en vaak bevestigen de uitzonderingen de regel. Neem nu het ‘boekenduo’ van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens. Met hun 3-sterrenrestaurant Hertog Jan behalen ze al jaren een zeldzaam culinair niveau. Hun boeken gaan ze op hetzelfde elan verder en verdienen ze binnenkort beslist een plaatsje onder jouw kerstboom!

gert_joachim_WAT ZULLEN WE DRINKEN ‘De juiste drank voor het juiste moment’

Joachim Boudens vond het hoog tijd voor een boek over dranken en gelijk heeft hij. In ‘Wat zullen wij drinken’ deelt Joachim Boudens zijn kennis over en zijn passie voor dranken. Het begrip ‘dranken’ mag je heel ruim nemen. Hij heeft het niet alleen over wijnen en bieren maar ook over thee, chocoladedrank en huisbereide brouwsels. In het boek geeft hij praktische dranktips en krijg je interessante dranksuggesties voor elke gelegenheid. Wat je in de toekomst kan drinken tijdens een gezellige barbecue, een klassiek kerstfeest of zelfs een kinderfeestje, je leest het allemaal. Naast uitleg over dranken én waar (vaak zelfs in de supermarkt) je ze kan kopen, zijn de recepten ook een fantastische meerwaarde. Bij het zien van de foto’s krijg je gewoon goesting om zijn versie van de punch, gin – tonic of zijn gluhwein te proberen. Kortom gewoon een topboek. Santé!

promobeelden

UNPLUGGED ‘gerechten om te delen’

In ‘Unplugged’ toont Gert De Mangeleer de plekken en de internationale keukens die hem inspireren. Hij vertaalt deze inspiratie naar toegankelijke gerechten om thuis klaar te maken en te delen met familie en vrienden. Van een simpele appeltaart met gezouten boter, een Marokkaans gevuld brood tot de iets complexere gelakte schenkel heeft bijna elk recept uit dit boek mij geboeid. Meer nog, ik nam letterlijk de proef op de som en probeerde er al een paar uit. Zo zijn de eerdere genoemde appeltaart én het Marokkaans brood overheerlijk en kan ik niet wachten om zijn broodrecept (met Duvel) nogmaals te maken. In het boek gaat Gert ook dieper in op bepaalde kooktechnieken waaronder roken. Ik ben alvast op zoek gegaan naar een ouderwetse kleerkast en waag mij binnenkort aan een eerste rookavontuur. Bedankt Gert voor de geweldige content en Piet (De Kersgieter) voor de formidabele fotografie.

promobeelden2

PS : het broodrecept is zo goed dat ik er binnenkort een complete post aan wijd.

titel Unplugged auteur Gert De Mangeleer fotografie Piet De Kersgieter formaat 18,5 x 25 cm pagina’s 224 isbn 9789460581793 nur 440 taal Nederlands prijs € 29,95

titel Wat zullen we drinken auteur Joachim Boudens fotografie Piet De Kersgieter formaat 18,5 x 25 cm pagina’s 240 isbn 9789460581809 nur 440, 447 taal Nederlands prijs € 29,95

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s