Lekker leesvoer, Zweeds
Geef een reactie

Voor u gelezen : Vuur + IJs

Er zijn zo van die boeken die je eerst moet lezen alvorens je de recepten begint uit te testen. Vuur + Ijs behoort beslist  tot deze categorie. Het was op een vrijdag dat ik het boek toegestuurd kreeg.  Aan de keukentafel kon ik mij al niet inhouden. Nadien was ik een avondje zoet met het lezen van de verhalen over de keuken van Scandinavië. Dit boek is meer dan een kookboek. Het lijkt wel een toeristische reisgids die je meteen zin doen krijgen om je koffers te pakken. Het gaat ook verder dan een collectie recepten. Je wordt meegenomen in de rijke eetcultuur van het noorden en komt alles te weten over hoe zij op culinair gebied omgaan met de koude winters en de aangename zomers.

darra-goldstein-vuur-ijs-voor-600x600

Het leven onder extreme omstandigheden heeft de traditionele Noordse keuken getekend. Naast de kunst van het inleggen en het roken heeft hun keuken ook een zonnige kant. Ingrediënten als dille, kardemom, vlierbloesem en vers geplukte bessen vrolijken op de lange zomeravonden vele van hun gerechten op.

haring

Darra Goldstein, culinair recensent, is  met dit boek niet aan haar proefstuk toe. Naast de eerder vermelde verhalen over de keukens van Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken stopt ze traditionele recepten in een mooi en hip kleedje. De recepten zijn duidelijk en de fotografie houdt het midden tussen traditioneel en hedendaags. Naar goede gewoonte heb ik een paar recepten al aangevinkt en probeer ik tijd te vinden om ze klaar te maken. Wat dacht je van deze selectie : wodka met gember en kardemom, toscataart met blauwe bessen, lamsbout gemarineerd in karnemelk en deze gemarineerde zalm.

zalm

Productspecificaties

Auteur : Darra Goldstein

Verschijningsdatum : september 2016

Druk : 1

ISBN139789059566866

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s