Authentieke producten
Geef een reactie

Gastblog over gelegenheidskoffie

In ons land wordt ontzettend veel koffie gedronken. Onderzoeken wijzen uit dat koffie goed is voor je gezondheid, het je vrolijker en ontspannener maakt en het je helpt bij het oplossen van conflicten. Ideaal, al deze bijkomende voordelen. Om het allemaal nog leuker te maken, kan je er eens over nadenken om je koffie iets “extra’s” te geven. Iets waardoor je het koffie drinken nog specialer maakt. Wat dacht je van een extra smaak, afgestemd op het seizoen? Of passend bij de gelegenheid? Verschillende combinaties met koffie en gepaste momenten om dit te drinken vind je in deze blog.

img_2442

 

 

Seizoenskoffie

Om variatie te brengen in je koffiegebruik, kan je gedurende het jaar eens proberen af te wisselen met seizoenskoffie. In de winter voor de open haard heb je waarschijnlijk zin in een ander kopje koffie dan wanneer het buiten boven de 30 °C is. Op basis hiervan is bedacht koffie voort te brengen passend bij het desbetreffende seizoen. Er bestaat bijvoorbeeld een lekkere herfstmelange wanneer de bladeren van de boom vallen, maar ook “soepele,” aromatische koffie voor het voorjaar.
Likeuren 

Voor onder andere feestelijke gelegenheden kan je ervoor kiezen om een koffielikeur te nemen. Dit is heerlijk voor in of bij de koffie. Verschillende koffielikeuren zijn onder andere:

– Chocolade koffielikeur
Deze likeur is erg lekker om te combineren met je koffie. Vooral als je van chocolade houdt, is deze aroma zeker het proberen waard.
– Cream koffielikeur
Als je niet van sterke koffie houdt en opzoek bent naar een wat zachtere smaak, is de cream koffielikeur in combinatie met je koffie een geschikte optie.
– Cappuccino koffielikeur
Houd je van cappuccino? De cappuccino koffielikeur bied je wellicht een goed alternatief. Deze aroma is ook lekker in een cocktail op een zomerse dag.

De likeuren kunnen je misschien ook inspiratie bieden met het eindejaar in zicht. Verder zijn ze uitermate geschikt voor bijvoorbeeld bij een dessert, na een diner, op een bruiloft of op je vrije avond.

Zo zijn er nog veel meer alternatieven te bedenken om jouw koffie iets extra’s te geven, passend bij een bepaalde tijd van het jaar of bij een bepaalde gelegenheid. Nieuwsgierig geworden naar de verschillende mogelijkheden? Een bedrijf die seizoenskoffie en likeuren aanbiedt is Kaldi koffie en thee. Zij kunnen voor je de kortste weg realiseren naar het perfecte kopje koffie. Voor alle opties kan je eens een kijkje nemen in het assortiment. Enjoy your coffee!

Bedankt Daphné Schutte voor deze inspirerende post!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s