eindejaarsvraagjes
Comments 5

Onze eindejaarsvraagjes aan Manon

 

Macarons, een passie voor lekker eten en gezelligheid dat is wat Manon en ik samen delen. Als jong geweld in het Vlaamse foodbloggersland kan ik alleen maar respect hebben voor deze toffe madam. Aan een ongezien tempo trakteert ze ons op haar blog, Macaron Manon op leuke verhalen over hippe adresjes én coole recepten. Hoog tijd Manon & haar antwoorden op jullie los te laten….

manon-winter-4

Wat bestel je op café? Een stevig biertje of liever een glas wijn? Ik hou zowel van bier als wijn maar op café zal ik eerder een biertje kiezen. Een triple d’Anvers van Stadsbrouwerij De Koninck is mijn favoriet!

Eten is beleving ! Zo smaakt het beter op een gezellig terrasje dan in een donkere vuile kelder. Waar beleefde jij het voorbije jaar jouw top belevings / eetmoment? Hooo dat is moeilijk! Ik heb zoveel zalige eetmomenten gehad het afgelopen jaar. De lunch met een rondleiding op het dak van Seppe Nobels vond ik super. We kregen uitleg over zijn kruiden en zijn bijenkassen. Seppe is zo gepassioneerd en brengt een verhaal van topproduct tot op het bord. (http://macaronmanon.be/antwerpen/graanmarkt-13-en-het-dak-van-seppe-nobels/) . Maar ook de voorstelling van de Clementine gin van Sergio Herman was fantastisch (http://macaronmanon.be/antwerpen/sergio-herman-stelt-eigen-fevertree-tonic-voor/) . Het was die dag bloedheet en die verfrissende tonic smaakte echt dubbel zo lekker. Ook de opening van de culinaire site van Brouwerij De Koninck (http://macaronmanon.be/antwerpen/stadsbrouwerij-de-koninck-wordt-culinaire-trekpleister/) blijft me bij. In het weekend wandel ik vaak naar daar met mijn lief, we drinken dan een biertje, kopen vlees bij The Butcher Store, kazen bij Van Tricht,… heerlijk vind ik dat. Qua reizen blijft Madrid me het meeste bij met zijn vele foodmarkets, trendy restaurants, barretjes en hippe tapas (http://macaronmanon.be/reizen/ola-madrid/) .

“Simple food”, Sergio Herman maakte er recent een mooi boek over. Welke simpele kost doet je wegdromen naar jouw jeugdjaren? Macaroni met kaas en hesp (moet ik dringend eens op de blog zetten maar dat pakt niet zo op foto). Toen ik in mijn pubertijd zat, had ik altijd honger. Zo veel dat ik zelfs twee keer avondeten at. Een keer at ik mee van tafel en een keer at ik macaroni met kaas en hesp. Ik heb dat toen zoveel gegeten! Nu maak ik op koude dagen een grote schotel echt zoals het hoort en zoals mijn bompa ‘m maakte. Met een klassieke roux en veel kaas voor een lekker korstje in de oven!

Vlaanderen heeft een schat aan lekkere streekproducten. Voor welk streekproduct maak jij al eens een ommetje? De mosterd van Tierenteyn is gewoon de beste. Vroeger ging ik met mijn grootmoeder naar Gent om ons potje te laten vullen. Maar ook voor super verse tong en grijze garnalen durf ik wel naar de kust rijden.

“Op een onbewoond eiland” Kinderen voor Kinderen zongen er ooit een geweldig meezinger van. Wat als je drie smaakmakers zou mogen meenemen? Welk stop je dan in jouw valies? Peper, zout en bloem. Dat lijkt mij praktisch want deze bederven niet haha. Maar ik vind ongekruid eten echt niet lekker vandaar! Met de bloem en het zout bak ik dan broodjes, pannenkoeken en taarten. Fruit, groenten, vis en kippen zal ik daar wel vinden op dat eiland zeker?

Wim Lybaert en zijn vrienden van ‘ Het Goeie Leven’ deden mij meermaals watertanden. Meer nog , mijn dochter en ik hebben zelfs wilde plannen om zelf met een moestuin te beginnen. Welke groenten / kruiden / kleinfruit zou jij mij aanraden?Oh ja ik vind dat programma ook fantastisch. Daar word ik helemaal warm van vanbinnen! Door de drukte van alledag lijkt het alsof we soms de essentie verliezen: eten! We kunnen nog zoveel meetings plannen, rondhollen en racen van hot naar her, zonder eten lukt dat niet. Ik vind het heel belangrijk dat we in plaats van ons te storten op snelle kant-en-klaar maaltijden we terug tijd nemen om bewust om te gaan met voeding. Samen koken en eten is echt belangrijk! Ik heb niet echt groene vingers maar ik ben wel enthousiast en deel jouw wilde plannen als we een huisje met een tuin gevonden hebben. Maar ik ben er wel al in geslaagd om op mijn terrasje heel veel sla te kweken dus dat kan ik je al aanraden. Dat gaat zo snel! Oh en venkel en tomaatjes, heerlijk! En frambozen, zalig!

Let’s meat baby! Wat noem jij het beste stukje vlees en hoe maak je het het liefste klaar? Een cool veggie-gerechtje mag (à la limite) ook. Ik ben altijd in mijn nopjes als het wildseizoen van start gaat. Een lekker stukje hazenrugfilet vind ik top! http://macaronmanon.be/eten/kerstmenu-hoofdgerecht-hazenrugfilet-met-creme-van-zoete-aardappel-geroosterde-wintergroenten-en-veenbessenkonfijt/

Zot van desserten is een understatement, ik ben eerder verslaafd aan al wat zoet is. Met de komende feestdagen in het vooruitzicht zoek ik leuke inspiratie voor een leuk dessert / taart? Dan ben je bij mij aan het goede adres! Ik ben een echte zoetebek en ook voor de feestdagen trek ik graag alles uit de kast. Enkele feestelijke suggesties:

Ik laat je even in een glazen bol kijken….welke (food)trend wordt volgens jou de komende jaren belangrijk? Ik zie twee hele belangrijke trends. Langs de ene kant kiezen we nog meer voor de wereldse keuken. Daarbij denk ik dat de Libanese en de Iraanse keuken in opmars zijn. Langs de andere kant gaan we ook terug meer kiezen voor de ambachtelijke en authentieke keuken.

Stel dat jouw laatste uren zijn aangebroken (wat wij absoluut niet hopen) en je nog 2 opties hebt? Kies je dan voor stomende seks met jouw geliefde of laat je de beste maaltijd die je ooit proefde nog eens aanrukken? Details zijn altijd welkom maar hoeven niet. Haha moet ik echt kiezen? Als ik die maaltijd samen met mijn lief mag opeten kies ik voor dat laatste (liefde gaat door de maag hè)! Ik ben zo blij dat we samen die passie voor lekker eten delen!

5 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s