eindejaarsvraagjes, quotes, Randverhaaltjes
Geef een reactie

Onze eindejaarsvraagjes aan Regula Ysewijn

Een ‘Must Read for foodies’  zo vatte ik dit jaar haar boek ‘Pride & Pudding’ samen.   Het is dan ook een grote eer om vandaag onze eindejaarsvraagjes af te vuren op : Regula Ysewijn. Met een naam uit een sprookje maakte zij met Pride & Pudding  veruit het mooiste kookboek van het jaar en slaagde ze om mijn blik op de Engelse keuken te verruimen.  Haar nieuwste ‘Authentieke cafés in België’ ziet er al even veelbelovend uit….

Dear Regula, doe maar lekker jouw ding….

missfoodwise-regula-ysewijn-withbook

Wat bestel je op café? Een stevig biertje of liever een glas wijn?  Op Café zal ik altijd een biertje bestellen, die twee gaan hand in hand in onze cultuur. Als je dan zo een mooie bierkaart voor je hebt dan vind ik het spijtig voor het huiswijntje van een café te gaan.

Eten is beleving ! Zo smaakt het beter op een gezellig terrasje dan in een donkere vuile kelder. Waar beleefde jij het voorbije jaar jouw top belevings / eetmoment?
Mijn top dinertje dit jaar was een feestelijke avond bij Jamie Oliver’s Fifteen in Londen. Ze hadden net het nieuwe proevertjes menu gelanceerd en dat was zeer inventief en lekker.

“Simple food”, Sergio Herman maakte er recent een mooi boek over. Welke simpele kost doet je wegdromen naar jouw jeugdjaren?
Ik was als kind een moeilijke eter dus weinig van die herinneringen aan mijn jeugdjaren. Rozijnenbrood van bij Goossens in Antwerpen, en dat al op straat op weg naar huis sneetje per sneetje opsmullen, dat is een kinder en jeugdherinnering die ik koester. Als ik vandaag zo een broodje koop dan word ik nostalgisch

Vlaanderen heeft een schat aan lekkere streekproducten. Voor welk streekproduct maak jij al eens een ommetje?  Op de markt van Sint Niklaas koop ik Mattetaarten en grondwitloof van bij een witloofboer. Ook cuberdons 😉 daar rijd ik voor naar Gent, en bepaalde kazen mogen ook niet ontbreken.

“Op een onbewoond eiland” Kinderen voor Kinderen zongen er ooit een geweldig meezinger van. Wat als je drie smaakmakers zou mogen meenemen? Welk stop je dan in jouw valies?  Zout, suiker en peper. Met deze drie smaakmakers kan je verder om lekkere dingen te maken.

Wim Lybaert en zijn vrienden van ‘ Het Goeie Leven’ deden mij meermaals watertanden. Meer nog , mijn dochter en ik hebben zelfs wilde plannen om zelf met een moestuin te beginnen. Welke groenten / kruiden / kleinfruit zou jij mij aanraden?
Ik heb geen groene vingers maar ben blij dat mijn wilde look, of daslook elk jaar gewoon lekker terugkomt zonder iets te moeten doen!

Let’s meat baby! Wat noem jij het beste stukje vlees en hoe maak je het het liefste klaar?  Ik hou enorm van Ossestaart! Het is voorlopig nog redelijk goedkoop maar je kan er zulke lekkere gerechten mee maken. Door lang en traag te garen zit het vol met smaak en smelt het vlees op de tong.

Zot van desserten is een understatement, ik ben eerder verslaafd aan al wat zoet is. Met de komende feestdagen in het vooruitzicht zoek ik leuke inspiratie voor een leuk dessert / taart?  Uiteraard kan ik je dan een traditionele Britse Christmas of Plum pudding aanraden. Op kerstavond word deze een laatste maar overgoten met rum, whisky of cherry en dan geflambeerd. Zo word de pudding dan naar de tafel gedragen. Lekker met een bolletje ijs, brandy butter of custard

Ik laat je even in een glazen bol kijken….welke (food)trend wordt volgens jou de komende jaren belangrijk?  Zorgzaam omgaan met welke producten die je koopt. Vooral bij vlees. We moeten zorgen dat meer mensen bij de boer gaan kopen zodat ze weten waar hun vlees vandaan komt, zodat ze zien hoe die dieren behandeld worden. Intensieve ‘factory farms’ is niet meer van deze tijd en zwaar voor het milieu. We moeten fel minder vlees gaan eten, en vlees kopen van goede oorsprong. Het is ons recht niet een dier te laten afzien voor onze voeding, je kan perfect de dieren met respect behandelen. En weet je wat, dat proef je ook.

Stel dat jouw laatste uren zijn aangebroken (wat wij absoluut niet hopen) en je nog 2 opties hebt? Kies je dan voor stomende seks met jouw geliefde of laat je de beste maaltijd die je ooit proefde nog eens aanrukken? Een lekkere maaltijd met mijn geliefde, zonder twijfel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s