eindejaarsvraagjes
Geef een reactie

Onze eindejaarsvraagjes aan Caroline D’hont van Avocado van de Duivel

Beste Caroline,

Als er ooit een prijs zou uitgereikt worden voor ‘meest authentieke foodie’ wil ik jou beslist nomineren. Je draait al een tijdje mee in het foodbloggerswereld en doet dit op je jouw manier. Met de woorden : eigenzinnig, creatief én met kennis ter zake vat ik graag jouw Avocado van de Duivel samen.  Bovendien vind ik het altijd leuk om met jou aan tafel te zitten. Zelden krijg ik van een tafelgenoot zo’n deskundige analyse. Doe zo lekker je eigen ding verder!

Veel liefs en een dikke knuffel voor Timo

Anniek

Ps voor zijn eerste verjaardag krijgt hij zeker zijn ‘geboortecadeautje’. Beloofd!

image1

Wat bestel je op café? Een stevig biertje of liever een glas wijn? Zo goed als altijd bier! Bij wijn ben je bijlange niet zeker wat je in je glas krijgt (toch niet op café). Mijn favoriete biertjes? Liefst zo donker en moutig mogelijk, met een lichte karameltoets. Met een donkere Leffe ben ik al heel blij (vooral na het sporten, oeps!), de biertjes van de Amsterdamse brouwerij ’t IJ en de Stout Mokke van brouwerij Cabardouche vind ik ook fantastisch.

Eten is beleving ! Zo smaakt het beter op een gezellig terrasje dan in een donkere vuile kelder. Waar beleefde jij het voorbije jaar jouw top belevings / eetmoment? Wel, ik heb het geluk gehad dat ik twee maal dit jaar was uitgenodigd om een hotel en restaurant te komen ontdekken. ’s Avonds voetjes onder tafel, zalig lekker eten en dan trapje op en meteen je nest induiken, om dan af te sluiten met een heerlijk ontbijtje en natuurlijk wat sightseeing de volgende dag. Het zijn echt heel waardevolle momenten geweest, weg van huis. Met een kindje van nog geen jaar oud, kan je die microvakantietjes meer dan gebruiken als koppel. Zo beleefden we een zalige 24-uurse in Durbuy bij Le Clos des Recollets en een verjaardagsweekend voor mijn man in Brussel bij Comptoir des Galleries.

“Simple food”, Sergio Herman maakte er recent een mooi boek over. Welke simpele kost doet je wegdromen naar jouw jeugdjaren? Dat treft, ik heb er net een artikel over geschreven! Mijn mama maakt een heerlijk simpel dessertje, chocopap. Eigenlijk gebonden chocomelk met een flinke toef slagroom, zalig lekker! Pure Proust!

Vlaanderen heeft een schat aan lekkere streekproducten. Voor welk streekproduct maak jij al eens een ommetje? Noordzeevis! Ik vind North Sea Chefs een geweldig initiatief. Ik heb initiatiefnemer Filip Claeys van De Jonkman al een paar keer mogen ontmoeten, en da’s echt sjiek hoe hij zo gepassioneerd daarmee bezig is. Als je ooit de kans krijgt om zijn soep van zwemkrabbetjes te proeven, zeker doen! Ik ging dit jaar ook naar een hele interessante bijeenkomst/persconferentie over duurzame visserij, georganiseerd door het WWF en ASC/MSC-labels en ik mocht er zalige noordzeevisbereidingen (wat een woord!) proeven van Mathias Speybroeck van Va et Vient en Syrco Bakker van Pure C. Zo lekker!

“Op een onbewoond eiland” Kinderen voor Kinderen zongen er ooit een geweldig meezinger van. Wat als je drie smaakmakers zou mogen meenemen? Welk stop je dan in jouw valies? Als ik me moet beperken tot smaakmakers, dan komijn (tot ergernis van mijn lief), een goeie pikante chilipeper (ook tot ergernis van …) en citroenzeste. Maar dat mag misschien niet? Zaadjes om een citroenboom te planten dan, dat moet wel lukken zo op een tropisch eiland. Oh ja, en Bicky-uitjes, dat ook!
Wim Lybaert en zijn vrienden van ‘ Het Goeie Leven’ deden mij meermaals watertanden. Meer nog , mijn dochter en ik hebben zelfs wilde plannen om zelf met een moestuin te beginnen. Welke groenten / kruiden / kleinfruit zou jij mij aanraden? Frambozen! Ik had vroeger een stadstuintje en de frambozen deden het daar geweldig goed. Het heeft iets Tuin van Eden-achtigs, zo ’s ochtends door je tuintje wandelen en frambozen plukken en meteen verorberen. Dan voel je je de koning te rijk (zeker als je de prijzen van frambozen ziet in de supermarkt).

Let’s meat baby! Wat noem jij het beste stukje vlees en hoe maak je het het liefste klaar?  Dit jaar hebben mijn lief en ik pulled pork ontdekt, en we zijn er helemaal van weg. En zoals dat hoort, moet dat traaggegaard worden. En bij Taqueria Tranquilo leerde ik dat je het vlees nog kort even moet opbakken, voor je het serveert.

Zot van desserten is een understatement, ik ben eerder verslaafd aan al wat zoet is. Met de komende feestdagen in het vooruitzicht zoek ik leuke inspiratie voor een leuk dessert / taart? Een browniebar! Een aantal verschillende soorten brownies, lekkere sausjes (gezouten karamel mag niet ontbreken) en toppings! Ik heb dit jaar een aantal keer een browniebar als cateringconcept gedaan, en het was steeds een succesnummer!

Ik laat je even in een glazen bol kijken….welke (food)trend wordt volgens jou de komende jaren belangrijk? Poké! De Hawaiiaanse variant op sushi, super lekker! Hier schreef ik er al een artikel over. Er zou al een pokerestaurant in Amsterdam zijn, hopelijk volgt er eentje in ons land.

Stel dat jouw laatste uren zijn aangebroken (wat wij absoluut niet hopen) en je nog 2 opties hebt? Kies je dan voor stomende seks met jouw geliefde of laat je de beste maaltijd die je ooit proefde nog eens aanrukken? Het één hoeft het andere niet uit te sluiten (dat zegt iedereen zeker?), maar ik zou wel een menu’ke kunnen samenstellen met culinaire hoog- en andere standjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s