culinair verhaal, eindejaarsvraagjes, Geen categorie
Geef een reactie

Onze eindejaarsvraagjes aan Isabeau Sas

Er zijn weinig foto’s te vinden op Facebook waar ze geen glas wijn in haar handen heeft. Wijn is de kompas in haar leven. Het bracht haar niet alleen langs ’s werelds mooiste wijngaarden maar ook tot een briljant ondernemersidee. Met Our Daily Bottle, de eerste online wijnclub in België, wil ze in België wijn figuurlijk van onder het stof halen. Een goeie wijn hoeft volgens Isabeau niet duur of moeilijk te begrijpen zijn. En gelijk heeft ze.

A votre santé et vas-y…..

13446123_10157035821065301_1609717992_o

Wat bestel je op café? Een stevig biertje of liever een glas wijn? Tricky. Ik vroeg ooit op café waar de wijn vandaag kwam en kreeg als antwoord: “Van de Colruyt”. Op café kan bier soms het veiligst zijn. Helaas.

Eten is beleving ! Zo smaakt het beter op een gezellig terrasje dan in een donkere vuile kelder. Waar beleefde jij het voorbije jaar jouw top belevings / eetmoment? Zappas in Leuven. Wat een spel van textuur en kleur. En alles smaakt dan ook nog eens geweldig. My kind of dining.

“Simple food”, Sergio Herman maakte er recent een mooi boek over. Welke simpele kost doet je wegdromen naar jouw jeugdjaren? Pannekoeken. Doet me aan mijn grootmoeder denken. Ze was geen keukenprinses, en haar pannekoeken waren ook helemaal niet zo bijzonder. Maar het was altijd zo gezellig. Als de grijze Belgische lucht me teveel tegensteekt, bak ik pannenkoeken en drink ik een glas wijn op mijn oma.

Vlaanderen heeft een schat aan lekkere streekproducten. Voor welk streekproduct maak jij al eens een ommetje? Grijze garnalen!!!! In Zuid-Afrika was er een Belgisch restaurant dat verse grijze garnalen invloog vanuit Zeebrugge. Ik reed meer dan een uur voor een tomate crevette.

“Op een onbewoond eiland” Kinderen voor Kinderen zongen er ooit een geweldig meezinger van. Wat als je drie smaakmakers zou mogen meenemen? Welk stop je dan in jouw valies? Chipotle Tabasco (vreemde verslaving), zout (basis!), sesamzaad (om één of andere reden smaakt alles beter met sesamzaad, plus is handige extra textuur)

Wim Lybaert en zijn vrienden van ‘ Het Goeie Leven’ deden mij meermaals watertanden. Meer nog , mijn dochter en ik hebben zelfs wilde plannen om zelf met een moestuin te beginnen. Welke groenten / kruiden / kleinfruit zou jij mij aanraden?Courgettes! De courgettebloempjes zijn heerlijk om te vullen en rauwe baby courgettejes zijn superlekker in een salade.

Let’s meat baby! Wat noem jij het beste stukje vlees en hoe maak je het het liefste klaar?  Struisvogel. In Afrika at ik struisvogel als kip. Struisvogelballetjes met balsamico-tomatensaus bijvoorbeeld of struisvogelsteak gemarineerd in soja, gember, look (veel), en chilipoeder. Veel smaak (duizend keer meer dan kip!) en hééél mager.

Zot van desserten is een understatement, ik ben eerder verslaafd aan al wat zoet is. Met de komende feestdagen in het vooruitzicht zoek ik leuke inspiratie voor een leuk dessert / taart? Ik ben een fan van sabayon. Ik heb altijd wel champagne of wijn in huis (of enige andere alcohol) en eitjes. Van zodra je de techniek onder de knie hebt, is het ook een dessertje dat heel snel klaar is. Ik heb al menig gezelschap overtuigd met een impromptu sabayon. No big deal;)

Ik laat je even in een glazen bol kijken….welke (food)trend wordt volgens jou de komende jaren belangrijk? Street food fusion. Met zoveel food truck festivals en zoveel verschillende invloeden lijkt dat me de volgende big foodie trend. Tex-mex noodles ofzo.

Stel dat jouw laatste uren zijn aangebroken (wat wij absoluut niet hopen) en je nog 2 opties hebt? Kies je dan voor stomende seks met jouw geliefde of laat je de beste maaltijd die je ooit proefde nog eens aanrukken?  Ik ben echt verliefd op alles wat eetbaar is, maar ga toch liever onder met een vurige kus dan met een volle maag…

Ps…. ga zeker eens piepen naar de online nieuwsbrief waar ik mocht aan meewerken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s