culinair verhaal, eindejaarsvraagjes, Geen categorie
Geef een reactie

Onze eindejaarsvraagjes aan Amylia van Cookameal

Liefste Amylia,

Als ik aan jou denk, denk aan hashtags, flitsende DJ-sets en Ierse pubs. Het was mij een waar genoegen om je het voorbije jaar beter te leren kennen. “Gedreven” zo zou ik je het liefst omschrijven. Als geen ander slaag je erin om je liefde voor lekker eten in een hip en cool mediakleedje te stoppen. Hoe je alles creatief op social media vind ik -als rijpere blogger- ontzettend boeiend & leerrijk.

Greetz

Anniek

IMG_9672

Wat bestel je op café? Een stevig biertje of liever een glas wijn? Een glaasje wijn, zonder twijfel

Eten is beleving ! Zo smaakt het beter op een gezellig terrasje dan in een donkere vuile kelder. Waar beleefde jij het voorbije jaar jouw top belevings / eetmoment?  Bij Syrco Bakker in Pure C, dit blijft het absolute favoriete restaurant van mijn man en mij. Dit jaar in januari gingen we er met mijn oma eten, als verrassing voor haar verjaardag. Ze was zo in de wolken, ongelooflijk. We hebben van de eerste tot de laatste gang genoten . Genoten van het uitzicht, het heerlijke eten en de gigantische smile op mijn mamie’s gezicht. Een lunch om te koesteren!

Vlaanderen heeft een schat aan lekkere streekproducten. Voor welk streekproduct maak jij al eens een ommetje? Het witte goud: asperges!

“Op een onbewoond eiland” Kinderen voor Kinderen zongen er ooit een geweldig meezinger van. Wat als je drie smaakmakers zou mogen meenemen? Welk stop je dan in jouw valies? Zout, Peper en curry (want met genoeg curry smaakt alles lekker, toch? Haha)

Wim Lybaert en zijn vrienden van ‘ Het Goeie Leven’ deden mij meermaals watertanden. Meer nog , mijn dochter en ik hebben zelfs wilde plannen om zelf met een moestuin te beginnen. Welke groenten / kruiden / kleinfruit zou jij mij aanraden?
Dat is een ongelooflijk slechte vraag om aan mij te stellen. Ik heb een vierkante metertuin, en heel veel goesting en een berg goede voornemens… maar voor het teweede jaar op rij is er van mijn moestuin niet zo veel in huis gekomen. Wie weet brengt 2017 verandering?

Let’s meat baby! Wat noem jij het beste stukje vlees en hoe maak je het het liefste klaar? Een cool veggie-gerechtje mag (à la limite) ook.  Mmmmmm vlees. Yes, ik ben een echte vleeseter. Geef mij maar Tagliata (http://cookameal.be/hoofdgerechten/tagliata/) of huisgemaakt stoofvlees, of een rosbief of…

Zot van desserten is een understatement, ik ben eerder verslaafd aan al wat zoet is. Met de komende feestdagen in het vooruitzicht zoek ik leuke inspiratie voor een leuk dessert / taart? Wel lieve Anniek, je kan stoppen met zoeken. Ik heb voor jou dé perfecte taart. http://cookameal.be/nagerechten/cookies-cream-taart/. Laat je niet misleiden door de foto, deze taart is luchtiger dan je denkt…. En ook veel lekkerder dan je kan vermoeden. You’ll love it!

Ik laat je even in een glazen bol kijken….welke (food)trend wordt volgens jou de komende jaren belangrijk? Moest ik mogen kiezen zou de foodtrend van 2017 “Revival van de boerenkost” zijn. Lekker, simpel, vers en gezellige maaltijden… Ik denk dat heel veel mensen heel graag terug gewoon doen. Gewoon lekker eten, zonder al te veel poespas en gewoon gezellig de pot op tafel. Wat denk je?

Stel dat jouw laatste uren zijn aangebroken (wat wij absoluut niet hopen) en je nog 2 opties hebt? Kies je dan voor stomende seks met jouw geliefde of laat je de beste maaltijd die je ooit proefde nog eens aanrukken? Mijn man is ‘lekkerder’ dan alle heerlijkste gerechten die ik ooit proefde tesamen… Ik ga voor stomende seks. #sorrynotsorry

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s