eindejaarsvraagjes
Geef een reactie

Onze eindejaarsvraagjes aan Els De Bremaeker van Njamelicious

Elsken (zoals ze langs ons kanten zo schattig zeggen)

Wij hebben wat je noemt een lange relatie in bloggersland. Waar is de tijd dat wij uitgenodigd werden voor de eerste bloggerevents? Toen was alles nog echt en authentiek. Weet je nog die keer bij Dominique Persoone? Samen met jouw zonen hebben wij letterlijk én figuurlijk gesmuld. De jaren vliegen voorbij. Het respect voor jou is alleen maar gegroeid. Je speculoostaart is ondertussen al legendarisch.  Om dan nog maar te zwijgen van de boeken die je samen met jouw zus schreef. Het gaat je goed en tot gauw!

Liefs

Anniek

a-la-flamande-051-1

 Wat bestel je op café? Een stevig biertje of liever een glas wijn? Op café een biertje liefst een triple of een geuze– op restaurant hangt het af van het gerecht.

Eten is beleving ! Zo smaakt het beter op een gezellig terrasje dan in een donkere vuile kelder. Waar beleefde jij het voorbije jaar jouw top belevings / eetmoment? Ben vorig jaar amper gaan uit eten – de topper blijft bij mij In de Wulf. Hier in Antwerpen gaat mijn hart uit naar BUN, Graanmarkt 13 en Epicerie du Cirque. En Miro!

“Simple food”, Sergio Herman maakte er recent een mooi boek over. Welke simpele kost doet je wegdromen naar jouw jeugdjaren?  Karnemelk  en totjespap met handgepelde garnalen – de rode kool van mijn mama ( met veel appeltjes)

Vlaanderen heeft een schat aan lekkere streekproducten. Voor welk streekproduct maak jij al eens een ommetje? Tierenteyn mosterd

“Op een onbewoond eiland” Kinderen voor Kinderen zongen er ooit een geweldig meezinger van. Wat als je drie smaakmakers zou mogen meenemen? Welk stop je dan in jouw valies? szchuan peper * huisgemaakte mosterd * kardemom

Wim Lybaert en zijn vrienden van ‘ Het Goeie Leven’ deden mij meermaals watertanden. Meer nog , mijn dochter en ik hebben zelfs wilde plannen om zelf met een moestuin te beginnen. Welke groenten / kruiden / kleinfruit zou jij mij aanraden?Wij hebben een tuin vol kruiden – zeker eens naar Sanguisorba gaan! http://www.sanguisorba.be/

 Let’s meat baby! Wat noem jij het beste stukje vlees en hoe maak je het het liefste klaar? Een cool veggie-gerechtje mag (à la limite) ook. Links? De venkelworstjes van atelier millevaches  en de witte pensen van Hendrik  Ik ben de kleindochter van een beenhouwersfamilie maar heb jarenlang vegetarisch gegeten. Nu eet ik opnieuw vlees maar dan van bij de beste beenhouwer in de buurt. Onlangs is in Berchem bij brouwerij De Coninck een filiaal van De Laet-Van Haver geopend en daar kan je me regelmatig terugvinden.

Zot van desserten is een understatement, ik ben eerder verslaafd aan al wat zoet is. Met de komende feestdagen in het vooruitzicht zoek ik leuke inspiratie voor een leuk dessert / taart? Ben geen zoetebek – maar altijd te vinden voor madeleines. Liefst huisgemaakte met chocolade en szchuanpeper

Ik laat je even in een glazen bol kijken….welke (food)trend wordt volgens jou de komende jaren belangrijk? We gaan verder lokaal en ambachtelijk met een toets van de wereldkeuken. Open grenzen.

Stel dat jouw laatste uren zijn aangebroken (wat wij absoluut niet hopen) en je nog 2 opties hebt? Kies je dan voor stomende seks met jouw geliefde of laat je de beste maaltijd die je ooit proefde nog eens aanrukken? Kaas van Van Tricht  en vers gebakken zuurdesemebrood met hoeveboter en een goed glas wijn van The Cook 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s