eindejaarsvraagjes
Geef een reactie

Onze eigen eindejaarsvraagjes :-)

Aan alle mooie liedjes komt een eind. Onze fantastische eindejaarsvraagjes  -sorry eigen lof stinkt, ik weet het- zijn aan hun laatste aflevering toe. Voor ik – hopelijk in schoonheid eindig- wil ik iedereen deze editie meegewerkt heeft, van harte bedanken.  Keer op keer heb ik genoten van het lezen van zoveel inspiratie. Merci, u bent geweldig en tot volgend jaar!

Ps….geniet van een selectie van mijn mooiste beelden (allemaal genomen met mijn simpele iPhone)…..

Wat bestel je op café? Een stevig biertje of liever een glas wijn? Geen twijfel mogelijk : een origineel biertje. Ik vind het altijd leuk om uit te vissen welke biertjes er van de tap zijn of welke typische streekbiertjes in een bepaald café ze serveren. Een paar weken kwam ik bedrogen uit. In een duister Brussels café bestelde ik mij een ‘perroquet’ . Het papegaaienbier bleek een ‘Albanese’ variant van onze mazout te zijn. De genardine was vervangen door muntsiroop. Na één slok had ik er genoeg van, dit tot groot jolijt van een vriendin.

Eten is beleving ! Zo smaakt het beter op een gezellig terrasje dan in een donkere vuile kelder. Waar beleefde jij het voorbije jaar jouw top belevings / eetmoment? Te veel om op te noemen. Ik zal mij beperken tot 3 : de geslaagde etentjes bij Bistro Margaux. Ik ben blij dat ik dit jaar uitgebreid heb kunnen genieten van het culinair talent van Thomas Locus en zijn team. Begin januari gaat mijn favoriet restaurant echter dicht en ruimte plaats voor een vernieuwend brasserie-concept Julie. Ik ben alvast reuze benieuwd maar Brasserie Julie. Daarnaast heb ik oprecht genoten van een paar leuke events die ik samen met andere bloggers kon bijwonen . Het etentje bij Seppe Nobels, de kaasavond rond Zwitserse kazen en de pre-opening van de Hendricks’ Chambers of the Curious waren buitengewoon. Maar het meest van al heb ik genoten van de trip naar de zoutvlaktes van Aigues Mortes. Het diner op het marktplein maar vooral de lunch in “onze cabine” op een privéstrand aan de Middellandse Zee koester ik voor eeuwig en altijd.

“Simple food”, Sergio Herman maakte er recent een mooi boek over. Welke simpele kost doet je wegdromen naar jouw jeugdjaren? De zoetemelksaus van mijn grootmoeder is hier mijn absolute nummer 1. Ik begin spontaan te watertanden als ik denk aan die heerlijke combinatie van aardappelen, boontjes, zachtgekookte eitjes en een heerlijke botersaus.

Vlaanderen heeft een schat aan lekkere streekproducten. Voor welk streekproduct maak jij al eens een ommetje? Alweer te veel om op te noemen. Ik maak er haast een sport van om als ik een bepaalde streek ben, heel bewust te gaan shoppen en de beste adresjes te zoeken. Mattentaarten in Geraardsbergen, klaaskoeken in Roeselare, worstenbroodjes in Antwerpen,…het maakt het leven authentiek lekker.

Op een onbewoond eiland” Kinderen voor Kinderen zongen er ooit een geweldig meezinger van. Wat als je drie smaakmakers zou mogen meenemen? Welk stop je dan in jouw valies? Fleur de sel, zwarte peper en ras-el-hanout en ik ben de koningin te rijk.

Wim Lybaert en zijn vrienden van ‘ Het Goeie Leven’ deden mij meermaals watertanden. Meer nog , mijn dochter en ik hebben zelfs wilde plannen om zelf met een moestuin te beginnen. Hier vrees ik wat in herhaling te vallen. Nee, ik heb veel geleerd uit jullie antwoorden en hou jullie tips in het achterhoofd. Grote plantenbakken heb ik al. Nu nog een stukje voor een leuk moestuin zoeken en mijn dochter(s) motiveren om mee in het groene vingers-project te stappen. Wie weet verschijnt er wel een nieuwe rubriek  Cuberdon & Macaron.

Let’s meat baby! Wat noem jij het beste stukje vlees en hoe maak je het het liefste klaar? Elk goed vleesavontuur begint bij mijn favoriete beenhouwer. Ik vind het altijd geweldig als ik naar een speciaal stukje vraag, Rik spontaan peilt naar wat ik met dat stukje van plan ben. Zo maakte ik dit jaar voor het eerst pulled pork en heb ik hem uitgebreid getrakteerd op een sappig verhaal over dit heerlijk, traaggegaard stukje vlees. Daarnaast werd ik dit jaar nog een grotere fan van Iers gerijpt vlees.

Zot van desserten is een understatement, ik ben eerder verslaafd aan al wat zoet is. Met de komende feestdagen in het vooruitzicht zoek ik leuke inspiratie voor een leuk dessert / taart?  Voor de eindejaarsspecial in Knack Weekend haalde ik dit receptje van onder het stof. Met dit stijlvol dessert royal sluit je elk menu in schoonheid af.

Ik laat je even in een glazen bol kijken….welke (food)trend wordt volgens jou de komende jaren belangrijk? Trends voorspellen laat ik liever over aan de echte trendwatchers. Laat ik een tipje van de mijn sluier (lees blogplannen) lichten…In 2017 wil ik meer dan ooit mijn eigen ding doen en jullie leuke verhalen brengen over eten, eten maken en alles wat met eten te maken heeft. Ik trakteer jullie graag op ‘eerlijke’ recepten letterlijk op de keukentafel gefotografeerd die je zelf  en zonder veel poespas kan namaken. Daarnaast wil ik ook het onontgonnen terrein tussen Gent en Brussel verder ontdekken en jullie regelmatig leuke must- visits meegeven.  Kortom 2017 wordt meer dan ooit het jaar van het echte verhaal recht uit mijn hart, recht uit mijn buik.

Stel dat jouw laatste uren zijn aangebroken (wat wij absoluut niet hopen) en je nog 2 opties hebt? Kies je dan voor stomende seks met jouw geliefde of laat je de beste maaltijd die je ooit proefde nog eens aanrukken? Voor die laatste keer zal ik geen foto van mijn eten nemen, dat beloof ik mijn immer geduldige wederhelft. Ik kies als het nog gaat nog één keer voor goeie seks 🙂 gevolgd door champagne én oesters.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s