Hippe recepten, Taarten, voorpagina, Zoet, Zomer
Comments 3

Lekker ouderwetse brésiliennetaart

‘Notjestaart’  was de naam die ik vroeger aan deze taart gaf. Geef toe, welke 6-jarige kan nu deftig ‘flan brésilienne’ uitspreken. Compleet gek was (ben) ik van deze taart.  Tot op de dag van vandaag behoort ze tot één van favorieten. Helaas is de bakker die ‘notjestaart’ als de beste kon maken er al een tijdje niet meer. Ik ben nog altijd op zoek naar een stukje dat er toch maar een beetje op lijkt. Helaas pindakaas! Het voorbije weekend las ik een leuk recept van Jamie Oliver. Ik probeerde zijn ‘melktaartje’ en bedacht er zelf een brésiliennecover bij. Het komt alvast in de buurt van mijn favoriet taartje van toen.

img_4374

Wat heb je nodig? een kant-en-klaar kruimeldeeg, 1,2l halfvolle melk, 2 vanillestokjes
2 klontjes boter, 4 grote eieren, 4 el maizena, 3 el bloem en 150g rietsuiker. 4dl room (40% vetgehalte), 2 el bloemsuiker en 5 el brésiliennenootjes.

Hoe ga je te werk? Bak de afgedekte taartbodem blind in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15 minuten.
Giet intussen voor de vulling de melk in een kleine pan, splits het vanillestokje en schraap het merg eruit. Doe zowel het merg als het stokje bij de melk. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Haal de pan van het vuur en doe er de boter door
Klop in een kom de eieren met maizena, de bloem en de suiker door elkaar en klop er geleidelijk afgekoelde melk door. Giet het mengsel terug, blijf 5-10 minuten op laag vuur kloppen tot de custard lekker dik is en haal het vanillestokje uit de custard (want zo heet deze heerlijke saus). Giet het mengsel in de deegvorm. Zet de taart 20 minuten in de oven en laat hem op een rooster afkoelen. (Naar een recept van Jamie Oliver). Klop de room met de bloemsuiker goed stijf. Bestrijk er de afgekoelde taart mee en bestrooi met de nootjes.

 

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s