Betere adresjes, bloggen, Geen categorie, In Gent
Comments 2

Holy Food Market, de nieuwe hotspot van Gent

Sorry Antwerpen! Gent heeft weer eens bewezen dé foodiestad van Vlaanderen te zijn. Gisteren had ik het voorrecht om als één van de eersten de Holy Food Market te bewonderen. Het werd een blitzbezoek maar wel ééntje dat serieus veel indruk maakte! Voor jullie live vanuit het huis van onze lieven heer een sfeerverhaal! God zij met u!

Holy what?

De  naam maakt veel duidelijk. Holy verwijst naar de unieke lokatie nl. de  16de eeuwse kapel van de Baudelo- abdij.  Food Market is dan weer  de bonte mengeling van hippe foodstands en coole bars die ondergebracht zijn in deze unieke lokatie. Je hoeft dus niet langer naar Barcelona of Turijn om te genieten van top (street)food op een al even geweldige locatie.

IMG_4652.JPG

Too good to be true

Vermits het maar een blitzbezoekje was, had ik nog niet de kans om alle kraampjes uit te testen. Eerlijk gezegd  zal ik  meerdere dagen voor nodig hebben om te proeven van het mooie aanbod. Naast klassiekers uit onze keuken ( huisgemaakte kroketten van Bubba, een goed stuk vlees van Karnivoor…) kan je er ook specialiteiten uit de Libanese,  de Portugese en zelfs Russische keuken ontdekken. Helemaal van te gek vond ik het verhaal van Host T. Voor de uitwerking van hun concept lieten ze zich inspireren door de holy snack bij uitstek de  ‘hostie’. Hun aanbod varieert van een geweldige mezzebox met hosties tot verschillende originele tosti’s. The Holy Food Market is ook de permanente stek van de eerste Magnum Pleasure Store in Vlaanderen. Het zal dan ook niet lang duren eer ik er van mijn dochters ‘verplicht’ heen moet.

 

Holy versus Mercado
Een vergelijkende studie wil ik niet maken daarvoor vind ik beide concepten te leuk. Ze zijn verschillend én vergelijkbaar. Een mooi gebouw, een bonte mengeling van hippe foodstands in het hart van 2 fantastische steden zijn kort samengevat de overeenkomsten. Ze geven ons beiden de mogelijkheid om op een originele manier met vrienden af te spreken en te proeven van een wereldkeuken. Een groot ‘verschil’ zie ik dan weer meer uitwerking van het concept. De locatie van The Holy Food Market moet je zonder overdrijven gezien hebben. De structuur van het gebouw, de lichtinval door de glasramen en de mooie inplanting van de verschillende foodstands maken het helemaal af. Kortom ik ben fan en ga beslist nog eens langs. Nooit gedacht dat ik zo graag naar de kerk zou gaan…

HOLY FOOD MARKET
Beverhoutplein 15 (Niets ver van Sint-Jacobs en het Baudelopark)
9000 Gent

OPENINGSUREN:
HOLY FOOD MARKET:
Maandag – vrijdag van 11u tot 22u
Zaterdag – zondag van 11u tot 23u

2 Comments

  1. Ben één keer naar Mercado in Antwerpen geweest en dat was meteen ook de laatste keer. Zó vuil (tafels worden niet afgeruimd, je moet zien dat je niet uitschuift over wat er op de grond gevallen is, enz.), druk, veel te weinig zitplaatsen die dan ook nog zeer oncomfortabel zijn. En dat streetfood kan ik op andere plekken ook eten. Neen, niet my cup of tea. Ik zal nog wel eens naar Rotterdam gaan. Dat beviel mij beter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s