De vier seizoenen, Het menu, Hippe recepten, Lente, Zoet
Geef een reactie

Zoete pizza

Wat was het zalig toeven in de tuin vandaag!  Dat uurtje meer en die stevige zon doen een mens stoppen met klagen. Ik krijg dan ook meteen goesting om in de tuin te wroeten en om in de keuken eens iets nieuws te proberen. Op basis van een kant-en-klaar pizzadeeg maakte ik een zoete variant op onze klassieke pizza. Ziet hij er niet goed uit?

FullSizeRender

Wat heb je nodig?
Een kant-en-klaar pizzadeeg (zuurdesem van Delhaize is bijvoorbeeld super)
4 el agavesiroop
2 el chocoladeschilfers
1 peer in schijfjes of ander stevig fruit
Noten naar keuze (pistache, pecannoten,…)
Wat rood fruit voor de afwerking

Hoe ga je te werk?
Verwarm je oven goed voor (200 graden). Neem een bakplaat en rol het deeg uit. Begin met de agavesiroop mooi te verdelen. Vervolgens de schijfjes peer en de noten. Bak de pizza gedurende een kwartier of volgens de aangegeven tijd op de verpakking. Versier na het bakken met chocolade en vers rood fruit.

Serveren? Met een crème anglaise of ijs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s