De vier seizoenen, Hippe recepten, Lente, voorpagina
Geef een reactie

Focaccia belegd met mozzarella, sla, tomaatjes en eetbare bloemen

De foto van dit gerecht is niet geweldig maar het idee achter wel. Ik werd er – tijdens een recent bezoek aan Eataly- op slag verliefd op. Zalig vond ik de gedachte om een versgebakken focacciabrood rijkelijk te beleggen met een kleurrijk garnituur. Eens thuis zocht een handig focacciarecept op, ging ik in Gent verse mozzarella halen (daarover later meer) en dienden de viooltjes uit onze tuin als finishing touch.

FullSizeRender.jpg

Wat heb je nodig?

500g tarwebloem, 7g gedroogde gist, 6g suiker, 10g zout, 270ml water en 2 eetlepels olijfolie.

Voor de decoratie : 2 bollen mozzarella, rucola, kerstomaatjes, viooltjes,…

Hoe ga je te werk?

Meng de bloem in een grote kom met de gedroogde gist, de suiker en het zout.  Voeg al roerend water bij het mengsel en meng er tot slot olijfolie door. Laat dit mengsel rijzen gedurende een halfuurtje op kamertemperatuur. Druk het deeg op een bakplaat en druk met de vingertoppen putten in.  Besprenkel het deeg  met 2 eetlepels olijfolie en strooi er grof zeezout en wat Italiaanse kruiden.  Laat het deeg vervolgens nog een halfuurtje op kamertemperatuur rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de foccacia gedurende een 20-tal minuten mooi bruin.

Laat het brood wat afkoelen en versier nadien met het garnituur.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s