Brunch, De vier seizoenen, Do & Make it yourself, Hippe recepten
Comments 2

DIY Gekleurde en gepersonaliseerde eitjes

Onze kippen zijn de laatste weken serieus in vorm. Met een gemiddelde van 5 stuks per dag voorzien ze -zonder het zelf te beseffen – de ganse buurt van verse eitjes. Dat de kwaliteit geweldig is, hoef ik je niet te vertellen. Een zachtgekookt eitje of een cake met een paar van hun eitjes hebben geen vergelijk. Maar omdat je niet elke dag een gebakken eitje of pannenkoeken kan eten, roep ik deze week uit tot ‘mijn EI-genzinnige week van het ei’. Ik ga op zoek naar leuke –anders dan anders- EIgerechten en breng jullie uitgebrEId verslag uit. Goed? Wat denken jullie van dit geweldig idee van onze buurvrouw? Gepersonaliseerde gekookte eitjes….

eikes

Wat heb je nodig? Eieren, water, uischillen, gescherpte lucifer, een kleine hoeveelheid zoutzuur en een klein doekje.

Hoe ga je te werk? Kook de eieren in water met uienschillen. Op deze manier worden ze mooi bruin. Heb je liever een roze of paarse kleur, opteer dan voor rode ajuinschillen. Neem vervolgens een kleine hoeveelheid zoutzuur, wat lucifers en een doekje. Dop het wattenstaafje in het zoutzuur en vorm de naam en of figuur die je leuk vindt. Hou het doekje zeker bij de hand en dep indien nodig het ei droog. Zo voorkom je dat het verder doorbrandt. Bestrijk nadien met olijfolie om de eitjes mooi glanzend te maken.

Naar een idee van onze immersympathieke buren, Karel en Lea

 

2 Comments

  1. Tonia Schuerman says

    Met “zoutzuur”, zelfs klein beetje of verdund is absoluut milieu/mensenvriendelijk.
    En een risico als kinderen mee helpen.

    • @tonia is waar, maar het is geen activiteit voor kinderen als je het mij vraagt. Als alternatief kan je elastiekjes gebruiken of met natuurlijke sjablonen werken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s