Het menu, Hippe recepten, Salades, Wereldkeuken
Geef een reactie

Asperges op zijn Japans

De creatie van dit gerechtje heeft een tijdje geduurd. Het begon met een Intagrampost van Sven Ornelis. “Leuk idee” dacht ik toen ik zijn combinatie van asperges, zalm en zeewier zag. Met het geplande Komen Eten – etentje in het achterhoofd (waarover later meer) gaf ik mijzelf een paar dagen de tijd om na te denken en er een hipper gerechtje van te maken. De asperges werden gestoomd en gemengd onder de zeewiersalade, de zalm werd een sashimi-variant en een bodempje sushirijst maakte dit voorgerecht helemaal top.

FullSizeRender

Wat heb je nodig? 1 bussel Mechelse asperges, 300g kant-en-klare zeewiersalade (Sushi Daily), 15 sneetjes sashimi van zalm, 200g sushirijst, 2 el mirin en 2 el rijstazijn.

Hoe ga je te werk? Schil de asperges en stoom of kook ze gedurende 8 minuten (zorg ervoor dat ze nog al dente zijn). Kook de sushirijst zoals aangegeven op de verpakking, laat afkoelen en kruid af met mirin en rijstazijn. Snij de asperges in dikke julienne en meng ze onder de zeewiersalade. Laat dit mengsel een paar uurtjes marineren zodat de asperges de kleur en wat van de smaak opnemen. Neem een paar leuke kommetjes en een dresseerring. Begin met een laagje sushirijst, schik er vervolgens een paar reepjes zalm op en werk af met een flinke hoeveelheid van de asperge-zeewiersalade.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s