Het menu, Taarten, Vlaamse klassiekers, voorpagina, Zoet
Geef een reactie

Cuberdonpavlova met rood fruit en marshmallows

Cuberdon….de naam van deze fantastische Vlaamse snoep is al 7 jaar verbonden aan mijn blog. De naam die ik zocht, moest Vlaams en authentieks zijn.  Snel kwam ik op dit zalig neuzeken. En die macaron dan? Die vind ik minstens even lekker en klonk goed samen met die cuberdon 🙂

Toen je mij onlangs van Confiserie Geldhof vroegen of ik een recept wou bedenken met hun cuberdonsiroop was ik er natuurlijk als de kippen bij.  Ik experimenteerde wat – lees de marshmallows mislukten grandioos – en kwam uiteindelijk op een zalige pavlova waarbij je de cuberdonsiroop aan het stijfgeklopt eiwit toevoegt. Een zalig idee zo bleek achteraf…..

IMG_2074

Wat heb je nodig? 4 eiwitten op kamertemperatuur, 1 snufje zout, 100 g fijne suiker, 4 el cuberdonsiroop, 1 grote theelepel maïzena, 20 cl slagroom (min 30% vet), 35 gr suiker, de schil van 2 bio-citroenen, 300gr van vers rood fruit, (aardbeien, bosbessen, bramen, frambozen,…) en een handvol marshmallows voor de afwerking.

Hoe ga je te werk? 

Bereid de meringue: Verwarm de oven voor op 120°C. Klop het eiwit op met een snufje zout. Als het mengsel begint te schuimen, voeg dan de fijne suiker geleidelijk toe terwijl je blijft kloppen. Het eiwit moet zeer stevig en glanzend zijn. Voeg de cuberdonsiroop en de maïzena voorzichtig toe met een spatel.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Giet het mengsel voorzichtig op de bakplaat en egaliseer.

Verlaag de oventemperatuur naar 100°C en bak de meringue minstens anderhalf uur. De baktijd is afhankelijk van de dikte van het schuim.

Om te controleren of de meringue gaar is, kan je je hand onder het bakpapier plaatsen. Als deze hard is, is je meringue klaar.

Laat de meringue de hele nacht afkoelen met de oven op een kier (je kan er een houten lepel tussensteken).

De dag zelf:

Bereid de slagroom met citroen: klop de slagroom op in een kom, terwijl je suiker toevoegt. Als het geheel dik wordt, voeg je de schil van de citroen toe. Meng voorzichtig.
Koel bewaren.

Het serveren:

Stel je pavlova samen: plaats uw meringue op een schaal, voeg de slagroom met citroen toe en werk af door het vers fruit en stukjes marshmellow op de room te plaatsen.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s