Lekker leesvoer
Geef een reactie

Voor u gelezen: Handboek voor de perfecte kip

Mag ik jullie een leuk ‘food’boek voorstellen? ‘Handboek voor de perfecte kip’ heeft al een tijdje een prominente plaats in mijn boekenrek en verdient daarom een aanbeveling. Het is meer dan een kookboek, het is een handboek / naslagwerk over ‘kip’. Auteur Marcus Polman, culinair journalist en jurylid van Master Chef Nederland vertelt het verhaal van de ‘echte’ kip. Hij bezocht boeren, chefs en poeliers in binnen- en buitenland en maakt ons bewust van de kwaliteit van een echte kip. Vergeet de plofkip in het boek maakt Marcus plaats voor de echte ‘blije’ kip die finaal een heerlijk stukje vlees oplevert.

Handboek-voor-de-perfecte-kip

Naast ‘het verhaal van’ is er in het boek ook plaats voor ‘de bereiding van’ en de 25 klassiekers met ‘kip’. Van een hemelse coq au vin, een pastei van kip tot tandoori chicken in de oven, het boek biedt leuke inspiratie om authentiek met kip aan de slag te gaan. Het gaat ook verder dan recepten alleen want de auteur staat uitgebreid stil bij bereidingswijzen (van braden, pekelen tot frituren). Kortom ‘Hoe bereid ik de perfecte kip’ is het handig boek om in huis te halen! Ik ben fan!

Auteur : Marcus Polman

Verschijningsdatum : maart 2017

Druk : 1ste druk

ISBN10 9059566181

ISBN13 9789059566187

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s