Authentieke producten, Herfst, Hippe recepten
Geef een reactie

Stoofpotje van hondshaai, tomaat en gnocchi

Toen mijn dochters nog schattige kleutertjes waren, kon ik hen op een leuke manier vis doen eten. Ik vertelde hen namelijk dat ik ‘haai’  had klaargemaakt en dat vonden ze zo spannend dat ze altijd een stukje proefden. Nu maak ik nog altijd graag haai zij het dan hondshaai en vind ik deze vis geweldig. Gebakken, in deze pittige stoofpot,….je kan er in de keuken alle kanten mee op. Neem nu deze stoofpot die nog beter wordt als het een dagje laat trekken en zijn smaken helemaal tot zijn recht komen.

IMG_0085

Wat heb je nodig? 

Voor de hondshaai : 750g hondshaai, 2 dl olie, 100g bloem, peper, zout

Voor de gnocchi : 400g gnocchi, 50g hoeveboter

Voor de tomatensaus : 2 sjalotten, 2 tenen knoflook, 1 potje tomatenpuree (70g), 1 blik tomaten, 1 blikje ansjovis, 3 el olijfolie, enkele takjes rozemarijn en tijm, 3 blaadjes laurier, zout en peper.

Hoe ga je te werk? Verwarm een flink scheut olijfolie in een kookpot. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Fruit ze aan in de olie. Voeg het blikje ansjovis toe. Hak de kruiden fijn en voeg ze toe. Doe de tomatenpuree en de passata erbij en laat een half uurtje sudderen.

Dep de hondshaai droog en snij in moten van 5 centimeter. Kruid met peper en zout. Haal de verschillende stukken door de bloem. Verhit de olie in een pan en bak de vis.

Kook de gnocchi 2 minuten in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

Laat boter bruinen in de pan en bak de gnocchi kort aan. Serveer de gebakken hondshaai met de verse tomatensaus en de gnocchi.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s