eindejaarsvraagjes
Comments 2

Onze eindejaarsvraagjes aan Els

Tradities zijn er om in ere gehouden te worden! Daarom trakteer ik jullie ook dit jaar op een mooie reeks met eindejaarsvraagjes. Els De Bremaeker  van Njamelious mag vandaag de spits afbijten. Met haar nieuwste  ‘Het Grote Appelboek‘ wist ze mij weer eens te bekoren. Fantastisch hoe deze dame met veel authenticiteit en de nodige flair geweldige recepten maakt….

Bedankt Els en tot op onze nieuwjaarsdate !

elsdb

In het najaar was Vlaanderen in de ban van The Bake Off en kregen wij lekker veel goesting om te bakken. Stel dat jij je kandidaat zou stellen, welke creatie zou jij insturen en waarom? Ik ben niet echt een zoetebek. Bakken is bij mij dan meer hartig gericht – een lekker vijgenbrood met venkelzaad bv of een breekbrood van pastinaak met karwijzaad – maar dat past dan denk ik niet in het zoetige. Ik denk dan toch iets met chocola en een zoutige toets. Wel een hele grote pluim voor Regula om kleur te geven.

Over naar dat andere populaire TV-programma De Slimste Mens. Wat zijn jouw trefwoorden als je denkt aan lekker eten? Haha vreemd genoeg komt direct boter in me op – goede boter. Dus geen slanke lijn. Brood brood brood. Maar lekker eten is bij mij ook heel erg gelinkt aan het gezelschap erbij. Bij ons zijn de zondagse pistolets met huisgemaakte confituur of een roereitje meestal het lievelingsmoment van de week (in pyjama).

Je bent chef voor één dag en moet gezond koken voor een sporter. Wat ga je koken en voor wie wil je dit graag doen? Nafi Thiam. Het grote idool van mijn zoon Joshua die nu al een jaar fanatiek bezig is met ateletiek. Ik zou haar meenemen naar de markt en haar per kraam haar lievelingsingredient laten uitkiezen en dan daar iets simpel lekkers mee maken.

De Warmste Week is er in december ook weer. Overal zie je fantastische (vaak culinaire) initiatieven – van chocomousse tot het veilen van eindejaarsetentje. Wat zou jij kunnen kokerellen / doen voor het goede doel? Een groot Indisch curryfeest – kan je perfect in grote hoeveelheden maken en blijft lekker – wordt zelfs lekkerder hoe langer je ze op het vuur zet.

2017 was voor mij een jaar met andere prioriteiten (lees weinig tijd om te bloggen) Welk moment vond jij – als doorwinterde foodie- het absolute topmoment? Geen groot topmoment dit jaar. Veel zorgen en hard gewerkt. Ook amper aan bloggen toegekomen. Meest bijgebleven is het bordje tapas met streekkaasjes en lekkere ham met (enkele) streekbier(tjes) op een zonnig terrasje in de Westhoek na de tentoonstelling van Stephan Vanfleeteren – gewoon rustig in de zon samen met mijn zus.Want die ochtend regende het als zot en hebben dus dubbel genoten van het zonnetje toen.

Chefs, punten en sterren. Het gaat allemaal zo snel dat een mens haast niet meer kan volgen. Welke chef heeft voor jou het verschil gemaakt in 2017? Voor het eerst gaan eten in De Pastorale en dat was wel heel erg lekker. Maar evenveel genoten van mijn verjaardag bij Black Smoke.Ik wou ontzettend graag bij Maarten Van Essche gaan eten maar het is me niet gelukt met de drukte. Hoop dat er dit jaar weer een nieuw concept komt!

Koffiebar of bruin café? Je favoriet adresje(s) graag! Moet geen 2x nadenken – bruin café met een biertje en een pistolet met gekapt. Monk op zondag met live piano muziek van Satie.

Nu Bob met zijn controle overal zal zijn, moeten wij meer en meer op zoek gaan naar lekkere alternatieven. Wat is jouw favoriete cocktail? Wij drinken graag thee maar dan liefst koud en met veel verse kruiden in. Dus gewoon een simpele huisgemaakte ice-tea.

Verse soep is voor mij meer dan ooit echte comfortfood. Ook met de feestdagen in het vooruitzicht lijkt mij dit een goed idee. Heb jij een leuk voorstel? Ik blijf een zwak hebben voor pompoensoep die goed is afgekruid en natuurlijk ook een witloofsoep met bier.

Als beenhouwersdochter ben ik niet zo’n goede veggiekok. Bezorg jij ons inspiratie voor een leuk feestelijk veggie gerecht? Als beenhouwerskleindochter 😉 ook feest met echt goed vlees. Was zelf ook wel heel lang vegetariër – favoriet blijft de Indische keuken.

Je moet verhuizen en slechts 5 kookboeken mogen / kunnen mee. Welke zijn dat dan en waarom? Madhur Jaffrey in de eerste plaats – mijn Indische kookbijbel van toen ik nog maar 15 was. Mijn schriftjes uit China met de recepten uit grootmoeders keuken. Tessa Kiros Voor de rest wordt dat moeilijk want ik heb letterlijk bergen kookboeken. En kiezen is niet mijn beste eigenschap. Ik verzamel nogal graag.

2017 was ook het jaar dat Instagram boomde! Wie is jouw favoriet ? Swonderful, Miss Foodwise, Evakosmasflores en Unfolded.

Is er nog plaats onder de kerstboom? Ja hoor voor jouw favoriet cadeautje wel. Wat zou jij graag willen dit jaar? Ik hou van verrassingen 🙂

 

 

 

 

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s