eindejaarsvraagjes
Geef een reactie

Onze eindejaarsvraagjes aan Caroline

“Een goei copine” een beter woord kan ik niet vinden om de vriendschap met Caroline samen te vatten. Wij delen een grenzeloze passie voor alles wat eet- en drinkbaar is en houden er vaak dezelfde no-nonsense mening op aan. Grappig hoe één blik kan volstaan om elkaar te begrijpen.

Afgelopen jaar heb ik ontzettend genoten van het initiatief dat Caroline nam. Onze Komen Eten- etentjes waren meer dan de max en smaken beslist naar meer. Om dan nog maar te zwijgen van haar laatste cateringopdracht waarmee ze ons familiefeest opvrolijkte. Zelden zo lekker (thuis gegeten :-).  Op zoek naar de coole plekjes in Antwerpen?  Volg dan zeker haar inspirerende blog Avocado van de Duivel 

image1

In het najaar was Vlaanderen in de ban van The Bake Off en kregen wij lekker veel goesting om te bakken. Stel dat jij je kandidaat zou stellen, welke creatie (taart, cake, koekjes) zou jij insturen en waarom? Ik was wel trots op de verjaardagstaart van mijn toen 1-jarig zoontje Timo. Het werd een biscuit naked cake jungletaart met matchatheepoeder, afgewerkt met safari figuurtjes. Hij heeft die taart goed met zijn pollekes kunnen opeten, superschattig!

Over naar dat andere populaire TV-programma De Slimste Mens. Wat zijn jouw trefwoorden als je denkt aan lekker eten? Home made – om te delen – avocado – dips – … (de laatste laat ik open, om het niet te definitief te maken).

Je bent chef voor één dag en moet gezond koken voor een sporter. Wat ga je koken en voor wie wil je dit graag doen? Toen ik nog catering deed, mocht ik koken op het trouwfeest van Pieter Timmers, onze Belgische trots in het zwemmen. Ik kookte toen Thais, omdat hij en zijn vrouw Elle zo’n goede herinneringen hadden aan Thailand (wie niet?). Ik maakte toen o.a. tom kha kai en mango sticky rice. Dat zou ik met veel plezier nog eens overdoen!

De Warmste Week is er in december ook weer. Overal zie je fantastische (vaak culinaire) initiatieven – van chocomousse tot het veilen van eindejaarsetentje. Wat zou jij kunnen kokerellen / doen voor het goede doel? Brownies! Kleine goudmijntjes!

2017 was voor mij een jaar met andere prioriteiten (lees weinig tijd om te bloggen) Welk moment vond jij – als doorwinterde foodie- het absolute topmoment? Onze etentjes met de Blogsisters, ook gekend als ‘Komen eten, de offscreen editie’, zonder twijfel!

Chefs, punten en sterren. Het gaat allemaal zo snel dat een mens haast niet meer kan volgen. Welke chef heeft voor jou het verschil gemaakt in 2017? Mijn persoonlijke favoriet van 2017 is zonder twijfel het nieuwe restaurant Sōma in Antwerpen. Ik ben er ondertussen al twee keer gaan eten. Adriana en Frederic zijn super sympathiek, echte toptalenten en ook nog eens een heel schattig koppel. Ik ben trouwens niet de enige die het gemerkt heeft. Ze zijn nog maar een half jaar open, maar hebben ondertussen al heel wat prijzen en lof in de wacht gesleept!

Koffiebar of bruin café? Je favoriet adresje(s) graag! Da’s Sophie’s choice voor mij! Ik hou echt van beide. Ik woon nu iets meer dan een jaar in Deurne Noord, en heb gelukkig twee topadresjes in mijn buurt ontdekt: Bar Stark voor perfecte cappuccino’s en een leuk speelplekje voor Timo (niet onbelangrijk!) en Café Den Witten Hert. Een authentiek bruin café met lambrisering met spiegels, tegelvloer, een sympathieke waard en bruine biertjes van’t vat!

Nu Bob met zijn controle overal zal zijn, moeten wij meer en meer op zoek gaan naar lekkere alternatieven. Wat is jouw favoriete cocktail? Ik ging onlangs eten bij The Jane (topervaring, uiteraard), en we namen aangepaste sapjes bij ons menu. Daar was een zalig sapje bij met appel, venkel, courgette, limoen en tijm. Blijkbaar komen de sapjes bij The Jane van bij Racine, een nieuwe (ook zeer gezellige!) bar van Dennis en Ellen van L’Epicerie Du Cirque bij Pakt.

Verse soep is voor mij meer dan ooit echte comfortfood. Ook met de feestdagen in het vooruitzicht lijkt mij dit een goed idee. Heb jij een leuk voorstel? Mij kan je echt heel blij maken met bisque! Uiteraard zelfgemaakt. Altijd zo jammer als mensen garnalenpellen zomaar in de vuilbak kieperen! Voor mijn werkgever 15gram.be maakte ik dit recept: Gegrilde tong met garnalenbisque en zeekraal. Een mix van een soepje en een voorgerecht. Zalig lekker en heel feestelijk!

Als beenhouwersdochter ben ik niet zo’n goede veggiekok. Bezorg jij ons inspiratie voor een leuk feestelijk veggie gerecht? Wat denk je van gepofte bietjes met geitenkaas en komijncrumble? Ik maakte deze trouwens ooit al eens klaar voor jou ;-).

Je moet verhuizen en slechts 5 kookboeken mogen / kunnen mee. Welke zijn dat dan en waarom? Plenty van Ottolenghi en Greens that taste like friendship van Seppe Nobels van Graanmarkt 13: voor dezelfde reden als jouw vorige vraag: groenteninspiratie! Simple Food van Sergio: Wat voor Sergio simpel is, is mijns inziens meestal al lekker feestelijk. Ideaal als je bezoek hebt! Aroy aroy van Jason en Michael Blanckaert. Jason was vroeger de chef achter J.E.F. in Gent, 1 van mijn favoriete restaurants daar. Hij liet het gastronomische achter zich, en legde zich toe op de Thaise keuken, samen met zijn broer (die lang in Thailand woonde), en hoe! Ze hebben al regelmatig een pop-up opengedaan en binnenkort vestigen ze zich definitief in het pand van J.E.F. Echt een aanrader, ook het kookboek! Een goede Jamie Oliver. Jamie at home blijft mijn favoriet!

2017 was ook het jaar dat Instagram boomde! Wie is jouw favoriet ? Roeckie’s world! Ik leerde Bart achter de blog & instagramaccount dit jaar ook kennen. Supersympa kerel en echt knap wat hij (op korte tijd) heeft verwezenlijkt.

Is er nog plaats onder de kerstboom? Ja hoor voor jouw favoriet cadeautje wel. Wat zou jij graag willen dit jaar? Ik wil graag mijn serviescollectie nog wat uitbreiden! De collectie van Sergio Herman (Surface) en Aqua van Serax vind ik heel mooi, en ook erg knap wat Antwerps keramiekartiest Ghesq doet!

Bedankt Caroline voor je leuke antwoorden en nogmaals een dikke pluim voor jouw kookkunsten. Dankzij jouw lekkere kost werd Nore’s feest een groot succes !

 

Caroline ,

Het allerbeste voor 2018 en een dikke knuffel voor de coolste peuter van Antwerpen

Fijn eindejaar Anniek! xxx

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s