eindejaarsvraagjes
Geef een reactie

Onze eindejaarsvraagjes aan Manon

Hey madam! Straf wat je de laatste tijd presteert. Niet alleen jouw blog maar ook jouw professioneel werk kan ik heel hard appreciëren. Je bent een voorbeeld van hoe authentiek en vernieuwend een roodcommunicatie kan zijn.  Het voorbije jaar deelden wij veel lief en af en toe ook wat leed. Dat boeket bloemen, die kom soep en ja onze triple d’anvers werkten steeds therapeutisch. Bedankt hiervoor en tot gauw!

manon-winter-4

In het najaar was Vlaanderen in de ban van The Bake Off en kregen wij lekker veel goesting om te bakken. Stel dat jij je kandidaat zou stellen, welke creatie (taart, cake, koekjes) zou jij insturen en waarom? Macarons natuurlijk, liefst met een vulling van zoute karamel! Dat is mijn favoriete zoete zonde allertijden. Ik denk ook dat je iets           alleen goed kan maken als je het zelf heel lekker vindt. Maar geloof mij macarons leren maken, dat heeft me toch flink wat tijd gekost!

Over naar dat andere populaire TV-programma De Slimste Mens. Wat zijn jouw trefwoorden als je denkt aan lekker eten? Gezelligheid, delen, aperitieven, koken, restaurant

Je bent chef voor één dag en moet gezond koken voor een sporter. Wat ga je koken en voor wie wil je dit graag doen? Oei oei, is deze vraag wel voor mij? Ik ken niet echt veel van sport… Maar euhm neem dan maar Pieter Timmers. Ik zou ‘m een stevig ontbijt serveren: avocadotoast met een gepocheerd ei en verse kruiden ofzo. Zo kan hij vol energie het water in ;-). En daar worden wij allemaal vrolijk van, nee?

De Warmste Week is er in december ook weer. Overal zie je fantastische (vaak culinaire) initiatieven – van chocomousse tot het veilen van eindejaarsetentje. Wat zou jij kunnen kokerellen / doen voor het goede doel? Ik doe dit jaar mee ;-), het was eigenlijk een spontane ingeving maar ik veil een oudejaarsetentje voor 8 personen. Ik ga dan koken bij mensen thuis en verzorg een viergangendiner met alles erop en eraan. De teller staat momenteel op 500 euro maar ik hoop stiekem op 800 euro, zo’n 100 per persoon dat moet wel lukken hè?

2017 was voor mij een jaar met andere prioriteiten (lees weinig tijd om te bloggen) Welk moment vond jij – als doorwinterde foodie- het absolute topmoment? Voor mij was dat de dag dat ik mijn eigen baas werd haha. Ik vind het fantastisch dat ik van mijn hobby mijn job heb kunnen maken en het is heerlijk om helemaal zelfstandig te zijn. Ik werk vaak keihard maar mijn passie voor lekker eten is onhoudbaar!

Chefs, punten en sterren. Het gaat allemaal zo snel dat een mens haast niet meer kan volgen. Welke chef heeft voor jou het verschil gemaakt in 2017? Dan ga ik voor San-Ho van Table d’Ho. Ik leerde hem en zijn vrouw Sandra enkele jaren geleden kennen op een marktje. Ze stonden daar met een zelf in elkaar geknutseld keukentje en verkochten Koreaanse hapjes. Ik stond naast hun en verkocht macarons en taartjes. Ik denk dat ik de helft van mijn winst bij hun opgegeten heb. Na hun mini mobiele keuken volgde een foodtruck en dit jaar openden ze hun eigen lunchbar in Antwerpen. Het is er fantastisch. Zo’n verhalen, daar krijg ik het warm van. If you can dream it, you can do it! Dat is toch heerlijk!

Koffiebar of bruin café? Je favoriet adresje(s) graag! Bruin café! Ik lust geen koffie haha en verkies een goed biertje ook wel boven een thee. Ik hou erg van de site van brouwerij De Koninck. Daarover ligt de Pelgrim, een café waar ze alle bieren van de brouwerij van de tap serveren. De Triple d’Anvers met kaasjes van Van Tricht erbij is top!

Nu Bob met zijn controle overal zal zijn, moeten wij meer en meer op zoek gaan naar lekkere alternatieven. Wat is jouw favoriete cocktail? Gemberbier met appelsiensap en een vleugje limoen! Een beetje een mocktail versie van de Moscow Mule.

Verse soep is voor mij meer dan ooit echte comfortfood. Ook met de feestdagen in het vooruitzicht lijkt mij dit een goed idee. Heb jij een leuk voorstel? Ik maak dit jaar een witloofsoep met grijze garnalen maar ook pompoensoep met krokante pancetta of pastinaaksoep lijken mij top!

Als beenhouwersdochter ben ik niet zo’n goede veggiekok. Bezorg jij ons inspiratie voor een leuk feestelijk veggie gerecht?Een pompoenpizza met feta en geroosterde kikkererwten. Oh en doe er nog wat granaatappelpitjes bij, dan is het meteen extra feestelijk!

Je moet verhuizen en slechts 5 kookboeken mogen / kunnen mee. Welke zijn dat dan en waarom? Oei, moeilijk! Sowieso Sweet van Ottolenghi, de laatste nieuwe is echt om duimen en vingers bij af te likken! Dan het basiskookboek Thailand, omdat ik Thais eten heerlijk vind. En het stadskookboek Antwerpen, geschreven door mijn collega Marlies en boordevol lekkere adresjes in eigen stad! Dan ‘Ons kookboek’ van de boerinnenbond omdat het zoveel herinneringen met zich heeft mee gebracht. En ‘De basis’ van Tony Le Duc, omdat het een iconisch boekje is dat iedereen gewoon moet hebben!

2017 was ook het jaar dat Instagram boomde! Wie is jouw favoriet ? Weer moeilijk maar euhm van de account van Laura Lopèz (lauraponts) krijg ik altijd honger!

Is er nog plaats onder de kerstboom? Ja hoor voor jouw favoriet cadeautje wel. Wat zou jij graag willen dit jaar?Ja hoor! Een hulpstuk voor mijn kitchenaid om pasta en ravioli te maken. Ik weet dat no carbs een trend is maar dat zegt mij eigenlijk niks haha. Ik hou zo van een bord goed gemaakte verse pasta, dat brengt me in één hap terug naar de Toscaanse heuvels!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s