Berberis Thunbergii, Japanse berberis voor herfstkleur

Berberis thunbergii is een winterharde, robuuste plant. Het is netelig, maar als je een groenstrook hebt, kun je het gewoon met rust laten om te groeien. Houd het gesnoeid om een ​​dikke, laagblijvende haag te maken die het hele jaar door aantrekkelijk is, van de veranderende kleuren van het gebladerte tot de bloemen in de late lente tot de bessen in de herfst en winter.

Berberisfamilies zijn niet voor niets een van de meest populaire struiken ter wereld. Berberis Thunbergii heeft een van nature compacte groeiwijze die er geweldig uit kan zien in gemengde borders als hij aan zijn lot wordt overgelaten. Deze aantrekkelijke struik is invasief geworden en dringt door over enorme stukken velden en open bossen, waar hij het kreupelhout domineert. Dit komt door de zaden in de bessen, die worden geconsumeerd door vogels en via hun uitwerpselen over de omgeving worden verspreid.  

berberis thunbergii

Waarom moet ik het aanschaffen?

Berberis Thunbergii van de Berberisfamilie is een onderhoudsarme struik met veel sierwaarde en een mooie herfstkleur. Ze vormen uitstekende verdediging hagen en houden ongewenste indringers op afstand dankzij hun scherpe doornen. Berberis Thunbergii is een keuze voor herfstkleuren, met bladeren die langer meegaan dan andere Berberis-soorten en bessen die de hele winter meegaan.