Geen categorie 

Een verkoop auto dankzij verschillende online kanalen

Thuiswerken begint misschien sporen na te laten. Je bent tot de vaststelling gekomen dat je je vierwieler nog maar sporadisch gebruikt. Dan is een verkoop auto misschien nog de beste optie om te overwegen. Dat is uiteraard makkelijker gezegd dan gedaan. Maar hoe begin je hieraan? Een op voorhand uitgestippeld stappenplan kan je hierbij mogelijk mee helpen. Er zijn verschillende mogelijkheden tegenwoordig om een verkoop auto op touw te zetten. Je zal je meteen ook moeten aanvragen of de prijs van een verkoop auto centraal staat of niet. De impact op de prijs is enorm als je een auto aan een particulier verkoopt of aan een auto dealer. De beslissing hierover zal je zelf moeten maken en hangt af van je persoonlijke situatie.

Het maken van foto’s is superbelangrijk

Potentiële kopers komen tegenwoordig pas een bezoekje brengen aan de hand van foto’s die je online hebt geplaatst. Het is superbelangrijk dat je heel wat aandacht besteed aan mooie foto’s. Op basis van deze foto’s zal je belangstellenden aantrekken. Om een goed beeld weer te geven van je auto, zal je minimum 5 foto’s moeten nemen vanuit verschillende invalshoeken. Zowel van de buiten- als van de binnenkant. Een afbeelding van een dashboard zorgt voor een meerwaarde.

Vergelijk de prijzen op online autosites

De prijsbepaling is uiteraard een belangrijk onderdeel bij een verkoop auto. Bouwjaar, aantal gereden kilometers, merk en onderhoudsboekje spelen hierbij een voorname rol. Om de juiste prijs te vragen zal je een vergelijking moeten maken met gespecialiseerde online autosites volgens de hierboven geschreven criteria. Als je ondervindt dat nauwelijks belangstelling wordt getoond voor je auto, dan ligt het sowieso aan het prijskaartje. Een te hoge prijs betekent immers dat je nauwelijks kandidaat kopers gaat vinden. Wanneer je anderzijds een te lage prijs vraagt, zorgt dit ook voor argwaan bij de geïnteresseerde kopers. Zorg dat je een eerlijke prijs vraagt bij een verkoop auto. Hou daar wel rekening mee.

Related posts

Leave a Comment