toilet inspiratieWonen 

Inspiratie voor verschillende soorten toiletten

We maken er allemaal dagelijks gebruik van: toiletten. Ze zijn o zo noodzakelijk, maar misschien niet de meest charmante meubels om in huis te hebben. Veel mensen besteden om deze reden weinig tot geen aandacht aan het ontwerp van toiletten. Dit is echter een gemiste kans. Dit artikel gaat over toilet inspiratie en weidt uit over alle verschillende mogelijkheden om je toilet beter onderdeel te laten zijn van je huis. 

Uit het oog, uit het hart

Voor sommige mensen is de vorm van een toilet simpelweg niet mooi. Het maakt niet uit wat ze proberen. Voor hun gevoel past het toilet niet binnen hun interieur. In dat geval kun je altijd nog gebruik maken van een opbergconstructie. Het is niet ingewikkeld om een schuifsysteem te maken waarmee je het toilet kan opbergen. Je kunt ervoor kiezen om het hele toilet onder de muur te schuiven en met een deurtje af te schermen. Het is ook mogelijk om het toilet te laten staan en er na gebruik een box over te zetten.

toilet inspiratie

Pronkstuk 

Het is ook een optie om je toilet juist een opvallend onderdeel van het interieur te maken. Sommige mensen hebben een witte badkamer, maar doorbreken dit met een felgekleurde toilet. Je kunt een toilet het pronkstuk van de kamer maken. Er is ook een iets minder extreme manier om toch wat contrast aan te brengen. Zo kun je ook kiezen voor een speciale toiletbril. Sommige mensen gaan voor houten texturen, andere houden juist meer van marmer. Op deze manier kun je het ontwerp van een toilet wat speelser maken.

Off the grid

Er zijn ook mensen die de uitstraling van een toilet niet belangrijk vinden. Voor hen draait het om functionaliteit. Voor hen is een composttoilet wellicht een goede keuze. Voor dit toilet is geen water nodig. Vaak worden ze gebruikt in Tiny Houses, omdat die vaak geen voorzieningen op locatie beschikbaar hebben. Ook in een woonwijk kan een composttoilet tot zijn recht komen. Er zijn veel badkamer voorbeelden waar een composttoilet bij zou passen. Het is beter voor het milieu en een leuke verandering voor iemand die wat nieuws wilt proberen.

Al met al zijn er veel manieren om een toilet beter te laten passen in jouw interieur. Mensen die toiletten niet mooi vinden kunnen het telkens na gebruik afdekken. Je kan ook het tegenovergestelde proberen door je toilet een felle kleur te geven. Als laatste is het ook mogelijk om een toilet te nemen waarbij geen leidingen nodig zijn. Ofwel, een composttoilet. Dit zijn enkele manieren om je toilet beter bij jouw wensen aan te laten sluiten. Voor ieder wat wils.

Related posts

Leave a Comment