Me, myself & I

Soms is je pad al van bij de eerste schreeuw duidelijk. Zo stond mijn wieg  in het atelier van het vleeswarenbedrijf dat mijn vader runde. Tussen de worsten en de saucissen ben ik grootgebracht. Een mooie start voor een foodie en het begin van een levenslange verslaving aan goede artisanale producten. Mijn oma kookte ’s middags stevige Vlaamse kost en ik smulde altijd mijn buikje rond. Goed eten is dan ook een constante in mijn leven.

foto-anniek

Als tiener verzamelde ik al recepten en sloeg ik in de keuken aan het experimenteren. Vandaag kook ik als drukbezette moeder van twee nog steeds met evenveel passie. ‘Ik heb niet veel tijd op voorschot, maar toch kook ik graag én veel. Voortdurend ben ik omringd door kookboeken en haal ik overal mijn inspiratie. Ik moet altijd goed eten, anders word ik lastig en ben ik ongelukkig.

Alles valt of staat met goede ingrediënten. Dat is mijn absolute basis. Geen kant-en-klare maaltijden maar verse ‘homemade’ gerechten. Het hoeft niet duur of exclusief te zijn, wel goed en het liefst artisanaal. Ik ga ook graag stap en ben steeds op zoek naar de betere culinaire adresjes. Ik zou twintig kilometer om bij de ene bakker een superlekkere taart te halen of bij die ene slager de beste pensen van de streek te kopen. Het is misschien een afwijking maar een hele leuke.

Zoals voorbestemd, goede producten en lekker eten blijven een rode draad in mijn leven.Het lag dan ook voor de hand dat ik 7 jaar geleden met een eigen foodblog startte. Initieel bedoeld als een verzamelmap van al mijn probeersels, nu uitgegroeid tot een eigenzinnige ode aan de belangrijkste plek : de keukentafel. Op Cuberdon & Macaron trakteer ik jullie graag op hippe recepten die zonder veel poespas kunnen bereid worden, geef ik jullie mijn favoriete foodstops door en breng ik verslag uit van de coolste kookboeken en de nieuwste culinaire trends.

4 Comments

 1. aangezien ik ook graag én lekker eet, loopt het water me hier al uit de mond als ik je homepagina open.
  Ik heb nog niet kunnen uitvissen van waar je bent, maar culinaire adresjes, en gezellige eetcafés zijn hier ook altijd welkom.
  Ik ga nog wat verwateren nu… 😉

  Fijn jaareinde nog, Anniek! En tot volgend jaar!!!

 2. Roger Van Vaerenbergh says

  Dag Anniek,

  Wij kennen mekaar al lang, maar sinds onze ontmoeting vrijdag jl. op het vliegtuig in Ierland weten wij nu ook dat je een blog houdt over lekker eten. Omdat lekker eten een van onze hobby’s is zullen we je blog regelmatig bezoeken. Groetjes van David, Marie-Paule & Roger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s