Waarom kiezen voor een massief werkblad?

Niemand kan ontkennen dat massief werkblad er serieus goed uitzien in de keuken. Ze zijn van nature mooi met een unieke nerf en ze brengen zeker een gevoel van charmante warmte in elke keuken, of deze nu modern of traditioneel van stijl is. Maar hoewel massief houten werkbladen er serieus goed uitzien, hebben ze meer verzorging nodig dan veel andere werkbladmaterialen, dus er zijn enkele nadelen. Laat je echter niet afschrikken. Het houten werkblad is nog steeds een kanshebber in keukenontwerp. Er is misschien iets meer TLC voor nodig dan sommige van de sterkere materialen die tegenwoordig voor werkbladen worden gebruikt, zoals duurzame stenen of composieten. Als het erop aankomt, moet uw werkbladkeuze uw ontwerpgerichte beslissingen combineren met praktische en functionele. Ter inspiratie is het een goed idee om een ​​kijkje te nemen bij enkele recente projecten van een gerenommeerde keukenontwerper.

Wat zijn de massief werkblad keuzes?

Over het algemeen worden harde houtsoorten gebruikt om een massief werkblad te maken, in tegenstelling tot zachte houtsoorten zoals grenen. Populaire keuzes van hardhout voor een massief werkblad zijn onder andere eiken, walnoot en iroko. Het is altijd een goed idee om hout uit een duurzame bron te kiezen. Eik is het meest bekende hout dat wordt gebruikt voor werkbladen. Het is een slijtvast hout en ziet er goed uit. Walnoot, hoewel een duurdere optie, kan sterk worden gepolijst om een ​​moderne, stijlvolle look te creëren. Eik en Iroko zijn goedkopere houtsoorten dan walnoot. Iroko is beter bestand tegen temperatuur en vocht. Uiteindelijk hangt het kiezen van het meest geschikte hout voor uw werkblad af van hoe u uw keuken en persoonlijke smaak gebruikt.

De voordelen van een massief houten werkblad

  • Het is een perfecte match.
  • Massief hout ziet er goed uit met bijna elk kleurenschema en in bijna elke keukenstijl.
  • Hout ziet er beter uit met de leeftijd.
  • In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zien massief houten werkbladen er, als ze goed worden verzorgd, beter uit naarmate ze ouder worden.
  • De kleur van hout wordt van nature dieper met de jaren, en de nerf lijkt aan karakter te winnen.
  • Tijdloze stijl.
  • Hout lijkt een van die materialen te zijn die nooit uit de mode raken als het gaat om keukenontwerp.